Вашето 3-годишно дете иска тази играчка, тези бонони, това... и

...
Вашето 3-годишно дете иска тази играчка, тези бонони, това... и
Коментари Харесай

При проблеми с поведението: последователност, любов и никакви шамари

Вашето 3-годишно дете желае тази играчка, тези бонони, това... и ги желае ВЕДНАГА! Иначе плаче и пищи. Как ще реагирате? Ще покажете кой е шефът? Ще го заплашите, че в случай че не млъкне...? Или ще кажете нещо, което ще му помогне да стане човешко създание с достолепие?

Вашето 13-годишно дете не слуша какво му говорите, не слуша никого, не желае да учи. Какво ще извършите?

Няма точни предписания - всеки човек е друг, само че има общи неща, които положителните родители споделят, с цел да изградят у детето си самоувереност, хладнокръвие, почтеност, вежливост, емпатия, комуникативност. Тези родители насърчават интелектуалното любознание, стимулират за реализиране на разнообразни цели, защищават подрастващите от депресии, хранителни разстройства, зависимости.

Родителството е една от най-изследваните сфери и от социолози, и от психолози. Всички модерни експерти поучават връзките родители - деца да се основават на уважението. Ето някои от най-важните правила във възпитанието:

1. Какви са вашите полезности?

Вашите деца ви гледат. Не реагирайте непринудено и неконтролируемо. Запитайте се: „ Какво желая да направя и това, което направя, ще даде ли резултата, към който се стремя? ”

2. Няма по какъв начин да прекалите с любвеобилността.

Не е допустимо да разглезите детето, като се отнасяте към него с доста любов. Това може да се случи, давайки му материални неща, вместо обич, или когато сте прекомерно толерантни и невзискателни.

3. Участвайте в живота на детето си.

Това изисква доста време и доста работа, постоянно значи да преосмислите и преподредите целите си, да пожертвате някои неща, които желаете вие, с цел да извършите това, от което вашето дете има потребност. Бъдете ангажирани душевно, както и физически. Разбира се, това не значи да пишете домашните му - те са, с цел да може учителят да следи дали детето учи или не.

4. Подходящи грижи за учениците.

С израстването на дребното е нужно да се трансформира и отношението ви към него. Преценявайте по какъв начин възрастта му се отразява на неговото държание и самокритика. При 13-годишните проблемите може да са от най-различно естество: може да са депресирани, да страдат от бодърствуване, да стоят до доста късно вечер. Може би би трябвало да им помогне те да провеждат времето си по-добре, тъй че да имат време и за учене.

А може би просто имат проблем с ученето? Да ги принуждавате да го вършат не е решение. Проблемът би трябвало да бъде диагностициран от експерт.

5. Създайте правила.

Ако не сте съумели да създадете потребни привички когато детето е малко, когато стане по-голямо, ще има усложнения да се самоорганизира. По всяко време на денонощието би трябвало да можете да да отговорите на следните три въпроса:

.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР