ВАС може да се произнесе чак в понеделник ПП-ДБ внесе

...
ВАС може да се произнесе чак в понеделник ПП-ДБ внесе
Коментари Харесай

ПП-ДБ внесоха жалба срещу решението на ЦИК

ВАС може да се произнесе чак в понеделник

ПП-ДБ внесе тъжба против решението на ЦИК за анулация на машинното гласоподаване. Жалбата е подадена посредством ЦИК до Върховен административен съд. Това е удостоверил Никола Минчев, предава БГНЕС.

Тук към този момент топката е в ЦИК да препрати цялата кореспонденция до съда, добави Минчев. Според закона това се прави неотложно, а съдът има тридневен период да се произнесе по жалбата. С оглед значимостта на случая оптимално скоростното изговаряне е в публичен интерес.

Получихме информация и че машините за гласоподаване, които са пристигнали в разнообразни градове, към този момент се подготвят да се връщат в централния склад в София. Призовавам членовете на ОИК да не прибързват с това деяние, а да изчакат развиването на проблема през днешния ден, сподели още Минчев.

В същото време излиза наяве, че Върховен административен съд може да се произнесе чак в понеделник, тъй като през почивните дни няма дежурни сформира, твърди Българска телеграфна агенция.

Ако жалбата против решението на ЦИК, обвързвана с анулацията на машинното гласоподаване, бъде окомплектована и импортирана през днешния ден в съда, администрирането ѝ може да се случи най-рано в понеделник – денят след изборите, осведомиха още от Върховен административен съд. От институцията допълниха, че няма дежурни сформира през почивните дни.

Очаквайте детайлности!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР