Варшава. Президентът Румен Радев представи днес във Варшава предимствата за

...
Варшава. Президентът Румен Радев представи днес във Варшава предимствата за
Коментари Харесай

На икономически форум във Варшава президентът Румен Радев призова полският бизнес да засили позициите си в България

Варшава. Президентът Румен Радев показа през днешния ден във Варшава преимуществата за вложения в страната ни на Полско-български стопански конгрес, в който участваха представители на 55 български и 170 полски компании. Заедно със своя полски сътрудник президента Анджей Дуда, българският държавен глава удостовери готовността на институциите в двете страни да работят за по-добрата съгласуваност сред България и Полша в полза на жителите и бизнеса. Това оповестиха от прессекретариата на президента .
„ През последните години България има постоянни стопански макропоказатели и невисок недостиг, както и преимущество със своето стратегическо състояние ”, съобщи президентът. Румен Радев акцентира, че от територията на България бизнесът може да получи бърз достъп и до пазарите в Близкия изток, Азия и Африка.
„ Водещите кредитни организации потвърдиха при започване на тази година постоянния кратковременен и дълготраен кредитен рейтинг на България. В нашата страна не престават да се построяват индустриални зони със съответната инфраструктура и връзки, както и софтуерни паркове “, сподели Румен Радев и разяснява, че това дава привлекателни условия за вложителите. „ България организира промяна в своята просветителна система, покачва се квалификацията на човешкия капитал и имаме всички предпоставки да реализираме взаимни триумфи ”, добави президентът.
В рамките на икономическия конгрес бяха подписани шест контракта на стойност над 30 млн. евро и президентът изрази убеденост, че това е поредна сполучлива стъпка в двустранното икономическо партньорство. „ Длъжни сме да задълбочим съдействието си, тъй като освен светът е световен, а и провокациите. За да бъдем конкурентноспособни би трябвало да сплотяваме както напъните, по този начин и опциите си ”, сподели още президентът.
„ Истински бизнес се прави там, където има ползи, само че още по-добър бизнес се прави там, където има доверие. Между България и Полша има исторически обосновано доверие за основаването на ефикасен бизнес ”, акцентира още президентът. По думите на Румен Радев самодейността „ Три морета ” дава опция за всички страни от Източна Европа да подобрят свързаността си и да реализират доста по-интензивни контакти на бизнеса и жителите.
Президентът предложения и представителите на българския бизнес да се възползват от водещото място на Полша в редица браншове, освен за реализацията на инфраструктурни планове, само че и в региона на осведомителните технологии.
Президентът Анджей Дуда означи от своя страна, че българският бизнес може да осъществя повече сполучливи планове на полския пазар, както и взаимни партньорства за реализирането на общи инфраструктурни планове. Като перспективни сфери на двустранното икономическо съдействие Анджей Дуда открои енергетиката, профилираната продукция и усилването на партньорството на дребните и междинните предприятия от България и Полша. „ Желаем в по-голяма степен да увеличим иновативността и атрактивността на предлаганите от Полша артикули. Нови решения, признати от нови взаимни предприятия, биха нараснали атрактивността ни на българския пазар ”, съобщи още полският държавен глава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР