Българският народ, българският избирател достатъчно мъдро е дал едно послание

...
Българският народ, българският избирател достатъчно мъдро е дал едно послание
Коментари Харесай

Стефан Янев: Трябва да седнем и да се разберем, да намерим място и начин за съгласие, за да се прави нещо смислено за държавата

" Българският народ, българският гласоподавател задоволително умно е дал едно обръщение към всички политически сили, и дребни, и огромни – че на никой няма да даде царската корона. За шести път сме на избори в последните три години и няма партия, която да има болшинство с повече от 70 депутата. Т.е. независимо никой не може да ръководи. Българският народ ни дава посланието, че дребни, огромни, без значение кой по какъв начин възприема себе си, би трябвало да седнем и да се разберем, да намерим място и метод за единодушие, за взаимоотношение в политически проект, с цел да се прави нещо свястно за страната. И това е нашата мотивация. Ние от " Български напредък " започнахме с формулирането на концепция още при започване на месец април. Казахме, че ще работим за формулирането на национална цел и тактика, която е за идващите 10, 20, 30 години, дай боже и в 50-годишен небосвод да сме в положение да погледнем, която да подсигурява развиването на България, да очертае бъдещето, което ние като потомство желаеме да оставим на нашите деца, на внуци, на идващите генерации. Това е нашата политическа цел. "

Това съобщи Стефан Янев, водач на " Български напредък " и лидер на листите в 24-ти МИР София и в 16-ти МИР Пловдив, в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия

Като част от 48-ото национално заседание " Български напредък " съобщи няколко съществени позиции. Едната е, че работата на партиите е да търсят единодушие, взаимоотношение и метода на създаване на обединения – ясни обединения с написани правила и с ясни отговорности. Тогава, тъй като беше кресчендото във връзка с всеки, чертаещ червени линии, за нас споделиха " Абе вие сте нещо наивни, неразбираеми ". Но в този момент множеството приказват по тази логичност, тъй като това е логиката. И това е нашата задача като партия " Български напредък " – да намерим нашето място, тъй като за страната е значимо да има устойчиво ръководство и работещи институции, а не толкоз да се поставят етикетите " Тази партия става, тази не става ", разяснява Янев.

Според него този мач се играе с години и резултатът е същият. " И сега, за жалост, и през социология, и през специалисти, и чисто политическото говорене ни споделя " Ами вижте, 50-ият парламент почти ще наподобява като 49-ия ". И внушавайки на хората, че ние се опитваме в политически проект да вършим едно и също и чакаме друг резултат, какво им споделяме? Нещо би трябвало да променим ", сподели водачът на " Български напредък ".

Той не бил угрижен от опцията да има нови избори наесен, тъй като " същинската народна власт е, когато хората избират, и в случай че изборът на хората в този момент не е задоволително добър - дано да има избори и наесен ".

Янев бе помолен да разяснява и злополуката с колата на НСО от сряда.

Пробойните са доста. Отделни произшествия няма потребност да разясняваме. Защото може да погледнем на системата и от противоположната позиция – кажете ми коя система работи, с цел да не я закачаме и да приказваме за промени в другите? Но когато приказваме за промени, когато приказваме за бъдещето на страната, въпросът е да има обща концепция, общ разказ, общ смисъл, тъй като промени поради самите промени значи, че през днешния ден вършим едни промени и на следващия ден ще ги реформираме отново. Стремежът към властта поради самата власт също не взема решение въпроса, тъй като би трябвало да имаме смислена концепция, сюжет, по който да вървим. Така че това е смисленият роман, това е методът, по който ние от " Български напредък " виждаме нещата, изясни Янев.

И продължи: Затова дефинираме, че тази национална цел, стратегическата рамка, която сме подготвили – тя е отворена за всички партии, е методът за започване на подобен диалог.

Той изясни, че това не е спринт, а маратонско тичане. Защото както в доста човешки действия, в тази ситуация и в чисто политическото важи оня закон на физиката за сериозната маса – когато има задоволително сериозна маса от мислещи хора по подобен метод, че би трябвало да сложим тези неща на дневен ред и да намерим решението дружно, тъй като в случай че не сме уверени, че би трябвало да вървим в тази посока, на следващия ден ще тръгнем отново в едно търсене на благоприятни условия, които са от всекидневието, изясни Янев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР