Варненци са доста изнервени от ефекта от нашествието на листни

...
Варненци са доста изнервени от ефекта от нашествието на листни
Коментари Харесай

Страшна гадост нападна Варна

Варненци са много изнервени от резултата от нашествието на листни въшки по дърветата. Лепкавите тротоари и алеи в Морската градина не може да не прави усещане и на туристите, които към този момент се появяват в курортния град. Има случаи на скъсани джапанки и сандали на хора, залепнали за настилката, това се твърди в обществените мрежи и медийни изявления.

Причината за цялото гнусно чувство е неналичието на растителна отбрана уличните и паркови дървета. Листните въшки са причина от листата им да пада сладка примес, която покрива настилката под клоните. Ако минеш през нея, по-късно ще би трябвало да си миеш обувките.



“Приятно ли ви е да ходите по тротоарите, където подметките ви залепват, жвакат? Еколозите нямат ли грижа за запазване на дърветата от въшки ли е, не знам какво е това, само че дърветата са нападнати от някаква злина и от листата им капе лепкава течност. Срещу такива гадини не се ли прави някакво напръскване? Така и в Морската градина през последните няколко години починаха всички многогодишни, огромни шубраци чимшир, нападнати от някакъв молец ”, това написа гневна варненка в една от градските групи във Facebook.



Критиките за безучастие на общината против вредителите идват и от водачите. Те се оплакват, че в случай че спрат за по-дълго под някое дърво, по-късно им се постанова да отделят време и старания, с цел да изчистят лепкавата примес най-малкото от стъклата на автомобила си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР