Варненският районен съд определи мярка за неотклонение домашен арест на

...
Варненският районен съд определи мярка за неотклонение домашен арест на
Коментари Харесай

Домашен арест за 79-годишната жена, участвала в телефонна измама

Варненският областен съд дефинира мярка за неотклонение „ домакински арест " на 79-годишната Веселинка Ралчева, която е играла ролята на медиатор в скица за телефонна машинация. Случаят се разплита, откакто ало-престъпниците позвънили на следващата си жертва, а тя се оказала прокурорка във Варненската районна прокуратура. Жената била арестувана от полицията на мястото, където трябвало да вземе парите.

В правосъдната зала Веселинка Ралчева съобщи, че е почтена и че два пъти е ставала жертва на телефонни измамници, като е изгубила над 50 000 лв.. Жената призна, че предходната година е принудена да вземе чанта от непознато лице в село Николаевка, а по-късно е открила, че в нея има огромна сума пари.
Веселинка Ралчева: Фактически измамникът евентуално той е създавал тези схеми за мятане на торбички, без да знам аз какво има в тези торбички.
Жената не е потърсила помощ от полицията, тъй като ало-измамниците се показали за престъпни инспектори.

Веселинка Ралчева: Аз не можех да отида, тъй като бях застрашена, че съм следена.
Служебният ѝ бранител изиска тя да бъде пусната под домакински арест поради неналичието на доказателства.

Димитър Димитров, длъжностен бранител: Типична скица на измамници, които употребяват по този начин наречените мулета. Сега стана ясно, че тя има и психологични болести, които въздействат на нейните дейности, въздействат на мисълта ѝ, въздействат на всичко на 80 години.
От прокуратурата обявиха, че са събрани задоволително доказателства, които удостоверяват присъединяване на дамата в схеми за телефонни измами. Съществува и действителна заплаха обвинената да извърши друга машинация.

 Арестуваха 80-годишна за телефонна машинация Арестуваха 80-годишна за телефонна машинация
Районната прокуратура във Варна задържа 80-годишна жена, взела участие в опит за телефонна машинация на прокурор. Веселинка Р. е арестувана за 72 часа, след к...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР