Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под стража“

...
Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

33-годишният Калоян, заловен в Евксиноград, остава в ареста

Варненският областен съд дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Калоян А., който е притеглен като обвинен за развъждане и държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Според обвиняването, 33-годишният мъж наел къща в околност Евксиноград, която трансформирал в добре оборудвана оранжерия за развъждане на растения от рода на конопа. При осъщественото претършуване на парцела били конфискувани над 1000 растения, над 9,630 грама суха тревиста маса, везни и други предмети.

Преди два дни Калоян А. бил арестуван на място и бил притеглен към наказателна отговорност.

Защитата на обвинения помоли съда за по-лека мярка за неотклонение – „ домакински арест “, като уточни чистото правосъдно минало на мъжа и съществуването на непрекъснат адрес.

След като се срещна със мненията на страните и събраните досега материали по делото, Варненският областен съд, реши че са налице всички законови предпоставки за установяване на най-тежката мярка за неотклонение. Свидетелските показания, осъществените претърсвания и изземвания, и откритите предмети дават съображение на съда да реши, че Калоян А. е съпричастен към действието, за което му е предявено обвиняване.

Предвид бе взета и направената експертна информация, от която излиза наяве, че конфискуваните растения и суха тревиста маса принадлежат към високорисковите наркотични субстанции. Съдът посочи, че фактически по делото няма доказателства, от които да бъде изработен извод, че мъжът би могъл да се укрие. Той е с непрекъснат адрес и чисто правосъдно минало. Едновременно с това, обаче основаната висока степен на организация за развъждане на растенията от рода на конопа, при изискванията на нелегалност дават съображение на съда да счете за действителен риска Калоян А. да извърши закононарушение против правораздаването. Обвинението против него е за тежко съзнателно закононарушение, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “.

Поради изложените съображения, Варненският областен съд реши, че към актуалният миг единствената подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Калоян А. е най-тежката – задържане под стража.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР