Хиляди протестираха по улиците на полската столица Варшава, за да

...
Хиляди протестираха по улиците на полската столица Варшава, за да
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Полша срещу екологичните разпоредби на ЕС

Хиляди стачкуваха по улиците на полската столица Варшава, с цел да се опълчват на екологичните разпореждания на Европейския съюз.

Според недоволните новите условия гонят фермерите от бизнеса.

Към фермерите се причислиха и представители на други клонове на профсъюза „ Солидарност “, които проведоха митинга, като миньори и служащи от автомобилния бранш.

Фермерите в Полша и на други места в блока стачкуваха през последните месеци, отваря нов разделсрещу вноса на евтини храни от Украйна и рестриктивните мерки, наложени върху тях от Зелената договорка на Европейски Съюз за справяне с изменението на климата.

Сред море от червено-бели полски флагове и банери на Солидарност, протестиращите, доста от които носеха жълти жилетки, размахваха плакати с лозунги като „ Долу зелената договорка, долу Европейския съюз “ и „ Зелената отрова “.

„ Единственото нещо, за което е потребно, е хвърлянето в кофата за отпадък “, сподели пенсионираният фермер Вислав Червински, когато го попитаха за Зелената договорка.

„ Това покачва разноските за произвеждане, покачва разноските всеки ден, разноските за отопление, разноските за сила. “

Към протестиращите се причислиха политици от предходното националистическо държавно управление, които упрекват проевропейската администрация на Доналд Туск, че отстъпва на Брюксел за сметка на елементарните поляци.

Правителството на Туск отхвърля сходни изказвания и споделя, че техните прародители са навредили на връзките на Полша със западните съдружници, като в същото време не са подхванали дейности за подкрепяне на браншове като селското стопанство.

Фермерите към този момент завоюваха отстъпки от Европейски Съюз и полското държавно управление, което съобщи, че ще заплати 2,1 милиарда злоти (526,74 милиона долара) дотации, с цел да компенсира фермерите за ниските цени на зърното, само че те споделят, че това не е задоволително.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР