Варненският бандит Радослав Калчев- Черния Роди проговаря за незаконните дела

...
Варненският бандит Радослав Калчев- Черния Роди проговаря за незаконните дела
Коментари Харесай

Черния Роди се договорил с прокуратурата да пропее за Златко Баретата

Варненският престъпник Радослав Калчев- Черния Роди проговаря за противозаконните каузи на подземния необут Златомир Иванов-Баретата, разкриха източници от Министерство на вътрешните работи пред "Фрогнюз ". Предполага се, че с изключение на за бизнеса с дрога, Калчев ще разкрие основни детайлности за бомбения атентат против Радостин Бързанов - Радо Слънцето през юли 2013 година на Слънчев бряг.
Не се изключва вероятността, че Черния Роди, който сега е в ареста, е сключил „ сделка” с прокуратурата, надявайки се, че против показания за Баретата, ще отърве възможна тежката присъда. Припомняме ви, че близо 2 години Калчев се укриваше от българските управляващи в Доминиканската република. Реши непринудено да се съобщи в средата на юни т. година, като за задачата употребявал връзка през американските служби. Роди и групата му са упрекнати за разпространяване на опиати, рекет и пране на пари.
Според проверяващи, Радослав Калчев бил наясно, кой има пръст в опита за нападение против Радо Слънцето, който оцеля по знамение. Дръзкото посягане и до през днешния ден продължава да е неразкрито. Под колата му, паркирана пред "Какао бийч " в Слънчев бряг, била сложена солидна самоделна бомба. Тя, обаче не била добре закрепена и задрала земята при тръгване. Охранителят слязъл и изхвърлил адската машина в околните дюни. През това време двама убийци в профил се готвели да я задействат отдалечено и да унищожат целта. Неуспешния опит за ликвидиране докара до остри несъгласия в ъндърграунда. Първоначално проверяващите допуснаха, че самоделката е поставена от групата на задържаната преди повече от две години Мила Георгиева. Слънцето обаче отхвърли да е имал търкания с нея. Според друга версия, обаче към този момент има събрани доказателства, които водели към хора на Златко Баретата. Очаква се, че показанията на Роди ще са в поддръжка на тази версия. Ченгетата са уверени, че разкриването на това закононарушение е основно, тъй като ще осветли огромна част от активността и взаимоотношенията на главните фигури в подземния свят.
Твърди се, че хора на Златомир Иванов сега държат бизнеса с дрога в София. Сочен е за един от шестимата най-влиятелни наркобосове в България. Тези изказвания обаче се повтарят от 2003 година в отчет на Центъра за проучване на демокрацията. Нищо до момента не е потвърдено. Иванов публично заявява присъединяване си в над 30 компании за охранителна активност, игрални бинго зали и казина, търгува с петролни, химически и фармацевтични артикули. Криминалните сводки по медиите обаче не престават да го свързват с убийства, атентати, трафик на дами, дрога, контрабандни канали за крадени коли. В средата на 2016 година Баретата беше наказан на 6,5 година затвор като началник на незаконна група, занимавала се с наркоразпространение и мокри поръчки. В момента против него се води и друго дело в спецсъда за тайфа, работила от октомври 2011 година на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък./Фрогнюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР