Варненският архитект Борислав Игнатов ще бъде издигнат от "Демократична България"

...
Варненският архитект Борислав Игнатов ще бъде издигнат от "Демократична България"
Коментари Харесай

Варненски архитект е кандидатът за кмет на София на Демократична България

Варненският проектант Борислав Игнатов ще бъде повдигнат от "Демократична България " на 15 август като техен кандидат за кметския пост в София. Официалното показване на претендента ще се състои в 11 часа на емблематичното езеро с лилиите в Борисовата градина.

На срещата ще участват и съпредседателите на демократичната групировка - Атанас Атанасов (председател на ДСБ) и съпредседателят на партия "Зелено придвижване " Борислав Сандов.

Игнaтoв e зaвъpшил e УACГ в Coфия пpeз 1995 година и Koлyмбийcĸия yнивepcитeт в Hю Йopĸ пpeз 2006 година Paбoтил e зa няĸoи oт нaй-гoлeмитe apxитeĸтypни фиpми в cвeтa. Той стана прочут около екстравагантната концепция, обвързвана с Паметника на руската войска. Идеята му е Монумент "България над всичко " с двустранен герб на върха на паметника. Вътре в него да има камбана, която ще бие на всеки кръговиден час. Фигуралната комбинация със руския боец да бъде преместена сред парк-хотел "Москва " и съветското посолство.

След като концепцията провокира вълна от не до там позитивни отзиви, архитектът продължи тематиката. Камбаната беше сменена от саркофаг, който се построява към паметника, а той остава недокоснат, сходно на гробницата в Свещари. Около саркофага-музей се построява терасирана структура, върху която се основава нов ландшафт и се засажда богато дървесно озеленяване. Всъщност концепцията е рид към въпросния саркофаг. "Шумната и монументална символика на герба и българската държавност остават за по-нататък в нашето развиване, когато в действителност реализираме висок стандарт и модерна страна, с която да се гордеем ", написа архитектът във Facebook

Миналата седмица "Демократична България " разгласи, че твърдо е решила да играе със собствен претендент за кмет на София на локалните избори през октомври. От обединяването обясниха за banker.bg, че ще заложат на непартийна кандидатура, само че въпреки всичко индивидът да не е аполитичен, а да има дейна гражданска позиция по разнообразни значими за столицата и страната въпроси. Изискването им беше претендентът да е 35-40-годишен експерт, утвърдил се в своята област.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР