Варненският апелативен отказа да отмени ареста и да постанови по-лека

...
Варненският апелативен отказа да отмени ареста и да постанови по-лека
Коментари Харесай

Наркодилър поиска по-лека мярка от съда във Варна, не му се получи

Варненският апелативен отхвърли да анулира ареста и да постанови по-лека мярка за неотклонение на обвинен за държане за разпространяване и разпространяване на хероин. Въззивната инстанция не откри нови условия, които да постановат това и удостовери определение на Варненския областен съд, с което молбата за домакински арест не е била почетена, оповестиха от пресслужбата на съда.

Юлиян Т. е упрекнат в това, че на 8. ноември 2021 година на паркинг във Варна държал за  разпространение и популяризирал на различен обвинен по същото досъдебно произвеждане 99,56 гр. хероин. Деянието е осъществено като продължавано закононарушение. Срещу мъжа има висящо дело със подобен предмет.

На в началото избраната дата за намерено правосъдно съвещание обвиненият не се яви, защото часове преди този момент е бил настанен в болница. Апелативният съд изиска здравна документи от болничното заведение и назначи съдебномедицинска експертиза за изясняване на настоящия здравен статус. Заключението на вещото лице е, че здравословното положение на Юлиян Т. е съвместимо с изискванията в местата за задържане.

Защитата на обвинения изложи съображения, свързани със фамилното състояние на мъжа. Домашният арест ще му разреши да поставя грижи за двете си деца и да ги обезпечава финансово, откакто брачната половинка му взела неплатен отпуск, а едно от децата прекратило визитата на частна детска градина.

Апелативният прокурор пък посочи, че голям брой доказателства, в това число от специфични разследващи средства, демонстрират съпричастност с незаконната активност. Наличието на деца не е попречило на обвинения да се занимава с тежки умишлени закононарушения.

Апелативният съд показа всички заключения на Окръжен съд – Варна, с които е било отхвърлено настояването за изменение на мярката. Продължава да е настоящо обоснованото съмнение, че обвиненият е направил действията, предмет на обвиняването. Установен е дълготраен интерес към осъществяване на действия, свързани с държане и разпространяване на опиати. Обвиняемият е направил закононарушението по актуалното досъдебно произвеждане при съществуването на друго висящо произвеждане, още веднъж за държане и разпространяване на наркотични субстанции, по което е бил с мярка за неотклонение " парична гаранция “.

От друга страна Варненският апелативен съд обърна внимание на заключението по съдебно-медицинската експертиза. Тя е дала отговор на главния въпрос –  здравословното положение разрешава на Юлиян Т. да обитава в ареста. По отношение на фамилното състояние, правосъдният състав подсети, че във всяко българско семейство е обикновено родителите да работят, с цел да го обезпечават. Поведението на обвинения в предходните години демонстрира, че за него вярно средство за препитание  е само активност, обвързвана с владеене и разпространяване на опиати.

Всички тези съображения постановат безспорния извод, че настояща и съответна по отношение на Юлиян Т. е мярката " задържане под стража “.

Определението на Апелативен съд – Варна не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР