Варненски парашутисти спасиха живота на свой колегаПълзял 400 метраВарненски парапланеристи

...
Варненски парашутисти спасиха живота на свой колегаПълзял 400 метраВарненски парапланеристи
Коментари Харесай

Парапланерист оцелял два дни със счупени крака

Варненски парашутисти избавиха живота на собствен сътрудник
Пълзял 400 метра

Варненски парапланеристи откриха и избавиха своя сътрудник Валери Китанов, паднал с парашута си на скали сред Балчик и Каварна.

Инцидентът станал на 1 януари, когато с цел да означи настъпващата 2024 година Китанов отишъл на скалите край село Топола. Оставил автомобила и се спуснал с парапланера, само че очевидно не могъл да набере задоволително височина, духал и мощен вятър, който в допълнение го затруднил и принудил да кацне спешно. Приземяването станало с доста висока скорост, варненецът счупил и двата си глезена и останал самичък измежду скалите в съвсем безпомощно положение. След вестта за изгубването му, сътрудниците му организирали избавителна акция.

“Валери е бил на безлюдно място, бедствал е, в случай че е било лятото да има някоя лодка, са можели да го видят, само че не и в този момент ”, сподели парапланеристът Слави Стоянов. По думите му Китанов вярно решил, че не може да се върне назад по скалите, по тази причина се спуснал към брега и с двата си счупени крайници съумял да измине към 400 метра за две денонощия, като е лазил по земята като десантчик. Така стигнал до място, където може да бъде забелязан по-лесно и там го разкрили. В момента потърпевшият е в болница, през днешния ден - понеделник, му престои интервенция на единия крайник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР