Varna24.bg Специализирана полицейска операция за превенция на конвенционалната престъпност и на

...
Varna24.bg
Специализирана полицейска операция за превенция на конвенционалната престъпност и на
Коментари Харесай

Продължават полицейските операции във Варненско

 Varna24.bg Специализирана полицейска интервенция за предварителна защита на стандартната престъпност и на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите, бе извършена през днешния ден. В хода на дейностите, осъществени на територията на общините Долни Чифлик, Вълчи дол и Аврен, са тествани 389 души и 276 автомобила. Задържани са 11 лица от престъпния контингент, а наложително са доведени двама: единият е с повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по член 346 от Наказателен кодекс, а другият е очевидец по досъдебно произвеждане.

Съставени са 3 акта и 17 фиша по Закона за придвижването по пътищата и 1 – по Закона за българските персонални документи. Установен е лек автомобил, търсен посредством Шенгенската осведомителна система от Швейцария, за случая е известена дирекция " Международно оперативно съдействие “ в Министерство на вътрешните работи и колата е прибрана. Силите на реда  са съставили и един акт по Закона за горите, откакто в парцел в с. Дъбравино са открити 1,5 куб. м дървесина без позволение.

Установени са също две лица от престъпния контингент, които са разпитани по отношение на незаконно лишаване на МПС, изоставено в с. Здравец. Проведени са процесуално-следствени дейности по досъдебно произвеждане и са освободени. Преписка по член 345 от Наказателен кодекс е формирана за открит лидер, управлявал мотоциклет с прекъсната регистрация в с. Гроздьово. Задържан е причинител на взломна кражба на тв приемник от кв. Аспарухово на 7 ноември т.г. Приемникът е издирен, а по случая е формирано досъдебно произвеждане и следва покачване на обвиняване.

Започнато е и едно досъдебно произвеждане за пазаруване на гласове, като е известена районната прокуратура. Служителите на реда са съставили и 14 протокола по член 167 от Наказателен кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР