Varna24.bg Пловдивчанин е бил на крачка от смъртта на наша магистрала.

...
Varna24.bg
Пловдивчанин е бил на крачка от смъртта на наша магистрала.
Коментари Харесай

Съдбата спаси пловдивчанин от сигурна смърт на АМ Хемус

 Varna24.bg Пловдивчанин е бил на крачка от гибелта на наша автомагистрала. Това излиза наяве от описа на индивида за Plovdiv24.bg . Мястото - Автомагистрала " Хемус ", 46-ти километър в посока София, на 500 метра преди бензиностанция " Авиа ". Датата - събота против неделя (2- 3 октомври) към 23.45 часа.

10 минути преди да се обади на телефон 112, очевидно е получен сигнал за коне на автомагистралата от различен жител. Полицаите явно са били на път, тъй като 3 минути след позвъняването на потърпевшия са пристигнали на мястото.

Ето и описа от първо лице:

" Карам си по автомагистралата с към 110 км/ч, пътя има извивка на ляво и първото нещо, което виждам, е, че в спешната лента има кон. От междинна лента се престроявам в лявата.

Секунди по-късно виждам, че в лява лента има различен кон и се трансферирам в междинна лента, само че се оказва, че има трети кон, който е точно в междинната. Успявам да избегна двата коня, обаче навръх осевата линия има четвърти кон и при опит да избягам към спешната го блъскам с лявата страна на автомобила, заобикаляйки челния удар.

Тялото на животното се плъзга по лявата страна на колата и главата му се удря в лявата греда и прави дупка в предното стъкло. Тялото на коня чупи и страничното огледало. Реално само стъкълцата ме нараниха в региона на главата. Спрях на не повече от 30-40 метра, като по време на удара скоростта ми беше към 60км/ч.

Благодарение на бързото отзоваване на органите на реда, автомагистралата беше обезопасена навреме. Полицаите собственоръчно реалокираха натрупа на коня до мантинелата. Направиха ми тест за алкохол, който беше негативен. Съставихме протокол.

Щастлив съм, че излязох жив от тази обстановка, тъй като в случай че ударът беше 20-30 сантиметра вдясно, конят щеше да мине през предното стъкло и гредата нямаше да ме избави.

Трябва ли да стане случай със смъртен случай, с цел да се задействат органите? АПИ ще понесе ли отговорност за този случай? Ще бъде ли издирван и открит притежателят на конете, поради които можеше да се погуби животът на един младеж? "...
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР