Varna24.bg Окръжният съд в Пловдив прие всички експертизи по делото срещу

...
Varna24.bg
Окръжният съд в Пловдив прие всички експертизи по делото срещу
Коментари Харесай

Експерти: Жоро Плъха е бил дрогиран в деня на убийството му от доктора

 Varna24.bg Окръжният съд в Пловдив одобри всички експертизи по делото против доктор Иван Димитров, упрекнат в съзнателно ликвидиране на Жоро Джевизов – Плъха, крадеца, който проникна в гаража му на 2 март 2018 година, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Делото потегли с разпит на един очевидец - Георги Методиев, който е бил младши шпионин във Второ районно управление (на МВР) все още на убийството. В ревюто си Методиев сподели, че е останал с убеждението, че в записите, които са гледали с сътрудника му на идващия ден след убийството, от камерите на магазина за хранителни добавки, е имало много изчезнали фрагменти и липса на придвижвания тук-там. Той и сътрудника му са направили разпита на доктора на идващия ден. Методиев сподели, че този роман му се е видял малко абсурден и по тази причина доктор Димитров е бил арестуван.

На делото през днешния ден не се яви един от полицейските чиновници – Никола Петков, който е в годишен отпуск. По делото бяха призовани общо девет движимости лица, които са изготвили експертизите.

От признатата сложна тройна съдебно-медицинска експертиза стана ясно, че Плъха е бил с една рана от прострелване и че в кръвта му е имало съществуване на наркотични субстанции, а по ръката му – следи от убождания. Съдебно–медицинската балистична експертиза пък удостовери с решителност, че крадеца е бил засегнат единствено с един патрон и още, че гибелта му не може да се дефинира като " изключително мъчителна “, защото е бил под влияние на упойващи субстанции. Експертът разказа обстановката като " адреналинова “, като изясни, че адреналинът постоянно работи като обезболяващо. Това изяснява неговото интензивно придвижване след прострелването и достигането му до автомобила на улицата, където е паднал от бърза загуба на кръв.

Съдът през днешния ден одобри и експертизата на вещото лице за прободната рана на доктора, нанесена от Плъха по време на спречкването сред тях.

Съдът изслуша и сложна психическа и съдебно-психиатрична експертиза, направена на подсъдимия доктор Иван Димитров. От нея пък излиза наяве, че той не страда от психологични болести и разстройство и е могъл добре да управлява постъпките си.

По отношение на записа от видеокамерите от прилежащия магазин експертизата споделя, че качеството му не е задоволително за надеждност.

Заключението на съдебно-техническата експертиза за електронните устройства пък приказват, че не може с решителност да се твърди, че има операция на записите, по този начин както загатна очевидецът Методиев.

Съдебно-химическата експертиза на натрупа на Жоро Джевизов потвърждава с решителност използването на морфин и още две наркотични субстанции.

Делото ще продължи на 26 юли, защото и през днешния ден в залата не се яви дамата на Жоро Плъха – Надежда Стоева. Тя не може да бъде открита, с цел да бъде постоянно призована. Съдът ще изиска информации за задгранични пътувания, както и от местата за отнемане от независимост – затвори и арести и информация за непрекъснат адрес.

Бе изтънчено материалните доказателства да бъдат в залата при последното съвещание,когато съдът ще се произнесе.

Днес в залата още веднъж пристигнаха майката и бащата на убития Жоро Джевизов.

Д-р Иван Димитров бе упрекнат за това, че на 2.03.2018 година в гр. Пловдив съзнателно е умъртвил Жоро Джевизов, като убийството е осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита – закононарушение по член 119, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Докторът е упрекнат и за това, че е държал огнестрелно оръжие – револвер марка " Валтер “ и муниции за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, без да има за това съответно позволение – закононарушение по член 339 ал.1 от Наказателен кодекс.

Задържането на доктор Иван Димитров провокира поредност от митинги в цялата страна в негова отбрана и поради противоречивия закон за неизбежна отбрана .

Д-р Иван Димитров участва на всички правосъдни съвещания до момента и демонстрира извънредно уравновесено държание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР