Varna24.bg Нов тротоар се изгражда около училище Св. Патриарх Евтимий в

...
Varna24.bg
Нов тротоар се изгражда около училище Св. Патриарх Евтимий в
Коментари Харесай

Изграждат тротоар около училище Св. Патриарх Евтимий във Владиславово

 Varna24.bg Нов тротоар се построява към учебно заведение " Св. Патриарх Евтимий " в регион " Владиславово ", видя кореспондент на Varna24.bg .

Пешеходното пространство бе извънредно належащо, така доста деца и родители до момента се движиха по пътното платно, по които минават и колите. 

" Отдавна обмисляхме построяването на този тротоар, само че бяха нужни изследвания от коя страна на улицата да бъде ситуиран. След като преценихме, че от страната на самото учебно заведение е мъчно да бъде обособено такова пространство, заради наклона на терена, взехме решение да е от другата страна, където има запас от зелените площи пред жилищния блок. Предвиждаме пешеходна зона да бъде обособена и по улицата, която минава под учебното заведение и води към парка ", показа за медията ни кметът на " Владиславово " Николай Костадинов. 

Припомняме и какво показа наскоро по отношение на най-младият варненски регион и кметът на Варна в обществената мрежа:

" Още два нови огромни паркинга изградихме в Кайсиева градина, откакто през последните две години построихме 8 паркинга с към 400 места. Искаме да използваме оптимално добре всички публични пространства, с цел да облагородим района.

За страдание огромният брой реституирани терени и Подробният устройствен проект на Кайсиева градина, признат от Общинския съвет надалеч обратно във времето - през 2010 година, станаха причина за огромното застрояване на региона в последните години

Въпреки това завещание, ние сме подготвени с план за цялостна смяна на Кайсиева градина.

Ето какво следва:

В края на 2020 година Министерски съвет отпусна млн. лева, с които доникъде на февруари стартираме цялостното възобновяване на " Кайсиева градина ". Проектът планува нови улици и тротоари, паркинги, алеи, кътове за отдих, детски и спортни площадки, засаждане на доста декоративни дървета.

Държавата обезпечи 800 000 лева за строителство на пристройка на ОДЗ " Приказка " - една дълго чакана инвестиция, посредством която ще увеличим с групи броя на местата в детското заведение.

Предстои смяна в двора на ОУ " Стоян Михайловски ", част от който ще бъде трансфорат в място за спорт, с детски площадки и паркова зона.

Работим интензивно и по плана за разширението на бул. " Цар Освободител ", в това число на сектора от Метро до Летището.

Възхищавам се на обстоятелството, че доста етажни собствености в региона поддържат прелестно пространствата пред входовете си, доста се включиха и в общинската стратегия за дребни планове до 5 000 лв. за озеленяване и благоустрояване на предблокови пространства.

Продължаваме работата по възстановяване на градската среда във всички региони на града! #ВарнаГрадВразвитие ", написа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР