Varna24.bg Институтът за пътна безопасност излязоха със становище след бруталната катастрофа

...
Varna24.bg
Институтът за пътна безопасност излязоха със становище след бруталната катастрофа
Коментари Харесай

От Института за пътна безопасност с позиция след бруталната катастрофа в Айтос

 Varna24.bg Институтът за пътна сигурност излязоха със мнение след бруталната злополука в Айтос.

Ето какво написаха от там:

Свидетели сме на следващата тежка злополука с присъединяване на товарни МПС. Експерти на Института за пътна сигурност са установили, че с изключение на проблеми свързани с инфраструктурата, е налице безспорна безнаказаност и отвод да ползват своите пълномощия в лицето на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ".

Свидетели сме през последните години по нашите пътища да се движат товарни коли, които са очевидно неизправни, с износени гуми, липса на светлини, отвод на въздушни спирачки. Това е по този начин, тъй като огромна част от компаниите, произвеждащи продукция, не употребяват лицензирани транспортни компании за транспорт на товари и артикули, а основават лични автопаркове и когато компанията има стопански усложнения, тя стартира да прави икономии от гуми, техническа поддръжка на МПС, прави претоварвания както на автомобила, по този начин и на водачите. Технически неизправните коли принуждават водачите да надвишават позволеното им време за ръководство на колите и по този метод те се преуморяват и позволяват неточности.

ИААА не реализира ефикасен и сполучлив надзор върху товарните коли, контролът е кампаниен, търсят се количествени измерения на този надзор, които ускоряват опциите за корупция на държавните чиновници.

 Институтът за пътна сигурност упорства за реформиране на контрола и ръководството на цялата транспортна система от страна на българското държавно управление. В противоположен случай, ще продължим да броим жертвите и да упрекваме водачите, които по този начин или другояче са жертва на тази транспортна система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР