Varna24.bg Варна осъмна заледена, видя репортер на Varna24.bg. Над морската

...
Varna24.bg Варна осъмна заледена, видя репортер на Varna24.bg. Над морската
Коментари Харесай

Снегът спря, ледът остана да тормози варненци

Varna24.bg Варна осъмна заледена, видя кореспондент на Varna24.bg . Над морската столица от нощес не вали сняг, само че ниските температури трансфораха улиците и тротоарите в пързалки. Много деца и родители тази заран стъпваха " като в панички " на път за детските градини и учебните заведения, с цел да не се подхлъзнат и паднат. 

Най-фрапиращо е ситуацията в крайните квартали, където по традиция и снеговалежа през вчерашния ден беше най-обилен. 

Основните пътни артерии в града са почистени и размразени. Движението се реализира без усложнения. Няма закъснения в разписанието на рейсовете. 

Припомняме, че снегът през вчерашния ден докара до голям брой пътни произшествия в морската столица. На няколко места в града имаше произшествия. Пътят за " Виница " беше временно блокиран. Заледявания по Аспарухов мост провокираха също големи тапи. 

Според синоптиците през днешния ден преди пладне към момента едва ще превалява над югоизточните региони, а към и след обяд основно над Лудогорието е допустимо краткотрайно скъсване и понижение на облачността. Ще продължи да духа сдържан до мощен, а по крайбрежието мощен до плевел северен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са най-вече сред минус 3 и плюс 2 градуса, по южното крайбрежие до 5-6. Вълнение на морето 4-5 бала, в заливите 3-4. Температура на морската вода 9-12 градуса. За Варна оптималната температура към -1 градуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР