Varna24.bg.В момента тече проверка. Първоначално прокуратурата се е самосезирала по

...
Varna24.bg.В момента тече проверка. Първоначално прокуратурата се е самосезирала по
Коментари Харесай

Родители пуснаха жалба в прокуратурата след боя между девойки във Варна

Varna24.bg .
В момента тече инспекция. Първоначално прокуратурата се е самосезирала по изявления в медиите за нападателната битка, а след това към това се прибавя и жалбата на родителите, която е за хулиганска демонстрация и лека телесна щета, сподели представителят на Районна прокуратура във Варна Вяра Алексиева.
За тайните училищен боеве отвън учебните заведения, които се провеждат във Варна, сигнализира за Varna24.bg шефът на Регионалният инспекторат по образованието Венцислава Генова.
Тя показа, че учениците организирали боевете най-вече в почивните дни, а "апокрифната " информация била защитавана строго от учители и родители.

За новата "мода " измежду подрастващите госпожа Генова получи прегледен материал, който ни даде. На видеоклипа се вижда по какъв начин две девойки от Варна разменят нападателни удари.

Вътрешното следствие открило, че седмокласничката, която постанова приятелката си, е възпитаничка на учебно заведение "Стефан Караджа ". Момичето било от скоро там и досега не е проявявало признаци на експанзия.

Пострадалата ученичка пък е от Музикалното учебно заведение във Варна. 

"От клипчето е видно по какъв начин останалите възпитаници, които са на друга възраст, приветстват, викат и предизвикват двете девойки и това е ужасното. Директорът на учебно заведение "Стефан Караджа " сподели, че досега това момиче не е имало неприятни прояви. Класната й обаче показа, че сред двете е имало някаква вербална престрелка. Стана ясно, че двете девойки са приятелки и побойничката към този момент се е извинила, а пострадалата е приела извинението ", показа Венцислава Генова. 

Родителите на потърпевшото момиче в началото обявиха, че няма да пускат тъжба, само че очевидно в течение на времето са преосмислили решението си.
Във връзка със зачестилите случаи на експанзия сред възпитаници госпожа Генова прикани родителите да спомагат на педагозите и да приказват повече с децата си на тази тематика. 

"Работим с родителите, с цел да ги приобщим. В името на нашите деца би трябвало да сме в екип. Вече институциите работят добре дружно. В съответния случай от Второ РПУ незабавно са подхванали дейности да проверяват къде и по какъв начин се е стигнало до този пердах. Родителите обаче би трябвало да бъдат наши сътрудници. Защото децата захитряха. Започнаха да пушат и да се бият отвън учебните заведения, тъй че да не бъдат глобени за това си държание ", добави още Генова. 

Стана ясно, че към този момент в някои варненски учебни заведения е основан Клуб на родителя, в който педагози и родители разискват настоящи проблеми по отношение на държанието и възпитанието на подрастващите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР