Varna24.bg Студенти на Морско училище във Варна работят по уникални

...
Varna24.bg Студенти на Морско училище във Варна работят по уникални
Коментари Харесай

Невероятно, но факт: Студенти на Морското училище с уникален проект за космопорт на Луната

Varna24.bg Студенти на Морско учебно заведение във Варна работят по неповторими планове, които граничат с фантастиката, научи Varna24.bg

" В Планетариума към ВВМУ " Н.Й. Вапцаров “ във Варна от една година е основано Студентско астрономическо общество и Студентско галактическо общество.

Младите хора работят по план на НАСА за търсене на близки и рискови до Земята метеорити, а в последните месеци интензивно се приготвят за един конкурс на Европейската галактическа организация за основаване на космопорт-летище за космолети и един доста забавен трогателен план за обект на противоположната страна на Луната.

Там също вършим летище, само че лунно летище. Проектът за галактическото летище се създава от трима студенти, като се сортират оферти на студенти от 100 университета от цяла Европа. От тях до момента са определени единствено 30, като два от тях са на ученици на Морско учебно заведение ", показа Доц. Веселка Радева, началник на Планетариума.  

Лидерът на плана за космопорта, Светослав Георгиев, споделя, че летището на Луната в началото наподобявало лястовиче гнездо, само че след това замязяло на окото на човешката цивилизация, поглеждащо нагоре към Космоса.

" Това летище за космолети би трябвало да може да обслужва както новият вид космолети, които се създават от Европейската галактическа организация, така и от НАСА. В процеса на разработка самото летище се трансформира в едно самобитно око. Отделните космолети са два типа - за хоризонтално и отвесно политане. Ние сме създали целия комплекс с две обособени станции, които могат да обслужват всеки един от тези типове.  Всеки космолет има за цел да се издигне до избрана височина, където всеки един пътник може през илюминатора си да види Космоса и неговата хубост, както и да бъде сред 5 и 10 минути в безтегловност ", описа Светослав.

Той посочи, че на този стадий това наслаждение е извънредно скъпо, един билет е на стойност към 200 000 $, само че това е бранш, който занапред ще се развива и варненските студенти интензивно работят за това негово развиване.

Другият забавен план, по който работят младежите в Морско учебно заведение, е основаване на спейспорт и база от противоположната страна на Луната.

Проектът планува създаване на група федерати, които се създават в специфична симулационна среда и би трябвало да са в жива връзка с федерати от другите участници в плана на НАСА.

" Тазгодишното присъединяване на Морското учебно заведение в плана е в построяването на лунна база, която ще е обвързвана с така наречен лунен порт. Ще имаме връзка с електростанция, която ще е от противоположната страна на Луната и от други федерати от интернационалните отбори “, описа Антон Димитров.

Проектът следва да бъде приключен до с две седмици и показан на ревю през май в София.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР