Varna24.bg председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин

...
Varna24.bg председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин
Коментари Харесай

Туристическият бранш във Варна е в бойна готовност за новия сезон

Varna24.bg ръководителят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев.

" Това, че през последните години туризмът в страната ни и в частност във Варна бележи растеж, е предизвикателство и отговорност за сектора. Освен, че би трябвало да посрещнем добре гостите и туристите, ние би трябвало да ги изпратим удовлетворени. Ако не успеем, това ще рефлектира върху сектора за години напред ", сподели още Палвин Косев.

Той не скри, че и тази година един от главните проблеми ще бъде с фрагментите в туризма. Според него е противоречив въпросът дали идват готови младежите след дипломирането си.

" Има фрагменти от междинните и от висшите учебни заведения, които са доста добре готови и с добра мотивация. Тъй като търсенето на сектора е много по-голямо от предлагането, рядко попадаме на такива фрагменти. Когато вършим изявленията гледаме персоналните качества на претендентите, освен наученото в учебно заведение.

Държим на културата, на възпитанието, на това, което фамилията е дало за образуването на дадения човек като персона.  Когато един човек има добра основа и образование, като метод към хората и просветеност, като метод на говорене, показване и обличане, всичко това образува облика и положителното показване на един претендент.

Не е единствено това, което е научило даденото момче или момиче в учебно заведение. Практиката наложи в последните години ние да си доразвиваме и обучаваме кадрите. Това е сполучливо, само че ни затруднява, тъй като се постанова да отделим от времето на добре подготвените фрагменти, с цел да образоват новопостъпващи.

Всички знаем, че в България туристическият бранш не е задоволително добре обезщетен, само че има и фрагменти, които получават много положителни заплати. Въпрос на метод, мотивация, предпочитание и упоритост за развиване. На мениджърските позиции нещата стоят по друг метод. Да не забравяме, че в България и във Варна има много хотели и вериги, които са една прелестна школа за доразвиване на теоретично квалифицираните фрагменти.  Децата, които идват са като едно дръвче, би трябвало да го поливате, да го подкрепите, да се грижите за него, с цел да израсте здраво и даващо плод дърво. Затова всеки кадър, който приключва и навлиза в сектора би трябвало да желае да се развива и учи, парите не би трябвало да са водещият аршин “, приключи Павлин Косев. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР