Varna24.bg от организацията. Това е проект от регионално значение, връзката

...
Varna24.bg от организацията. Това е проект от регионално значение, връзката
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Ще търсим финансиране за проектирането на Втори Аспарухов мост

Varna24.bg от организацията.

" Това е план от районно значение, връзката сред севера и юга. Затова Областна администрация ще поддържа плана в търсенето на финансиране за проектирането на моста. Има много стратегии, по които можем да аплайваме ", разяснява за Varna24.bg регионалният шеф Стоян Пасев. 

Ето какво се показва в писмото за поддръжка, изпратено от регионалния шеф до " Клъстер Черноморска икономическа зона ":

“В качеството си на Областен шеф на област Варна, декларирам своята поддръжка и подготвеност за цялостно подпомагане на регионално равнище според делегираните ми административни пълномощия и благоприятни условия, за правене на предпроектно изследване и разбори, издание и заявяване на плана в Еигореа, обмисляне на визити на евентуални вложители и изследване на благоприятни условия за финансиране на плана за моста (от Европейска капиталова банка (ЕИБ), Планът " Юнкер " или други Европейски Съюз финансови институции) и за осъществяване на публично разискване за реализация на плана " Втори Аспарухов мост на две равнища “ на Сдружение с нестопанска цел " КЧИЗ “, посредством кандидатстване за финансиране по Оперативна стратегии в Република България, стратегии за териториално съдействие и стратегии на европейско равнище в програмния интервал 2014-2020.

Запознат съм със наличието на плановата концепция и смятам, че реализацията на плана ще способства за доста понижаване на трафика в град Варна, извеждане на директния трафик през моста, свързване па автомагистрали Автомагистрала “Черно море “ (планирана в размер от създаване от Министерство на Транспорта на Република България) с Автомагистрала “Хемус “ и за усилване на инвеститорския интерес към област Варна.

Проекта " Втори Аспарухов мост на две равнища “ е направен според несъмнено трасе на плануван втори мост в град Варна, заложен в настоящия Общ организационен проект па Община Варна.

В допълнение с изключителна значимост, реализацията на нов мост с височина 57.91 м ще даде оперативни благоприятни условия в бъдеще за прекосяване под моста на дълбоководни кораби (големи контейнеровози и бълкери) и за достъпа им за товарене и разтоварване във Варненското езеро или към Пристанище Варна - Изток.

Реализацията на подобен мост е заложено като цели от Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) в " Регионалния проект за развиване на Североизточния регион за интервала 2014 - 2020 година “(СИР), за " Предприемане на дейности за превъзмогване на височинните ограничавания и рестриктивните мерки в газенето през канала море-езеро за по-големи плавателни съдове (2014-2020 МРРБ) ", създавани от Аспарухов мост в неспособност от достъп на дълбоководни кораби във Варненско езеро.

Изпълнението на плана " Втори Аспарухов мост на две равнища ще способства за осъществяване на значими и стратегическият планове за района на град Варна за пристанище Варна и за област Варна- Проект " Български Логистичен Коридор (Азия- Порт Варна-Централна Европа) " и Проекта “Логистичен и Реекспорт Хъб за Централна и Източна Европа на Сдружение с нестопанска цел " КЧИЗ “, подкрепени от Областна Администрация - Варна, Добрич и Търговище, а също и на целите от Областна тактика за развиване на област Варна за интервала 2014-2020 година:

Подкрепа за обвързано развиване на стопански действия, свързани с морето ( “морска промишленост " );

Разнообразяване на туристическото предложение и включване на естественото и културно благосъстояние в цялата територия на областта;

Подобряване достъпа до пазара на труда, повишение на заетостта и приходите на населението;

Подобряване на техническата инфраструктура, териториалната съгласуваност и достъпността до обектите за обществени услуги;

Стимулиране на вътрешното и външното съдействие и партньорство. 

Разширяване на трансграничното, в това число и черноморското съдействие и възстановяване на достъпа до източници на финансиране, в това число посредством публично-частно партньорство. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР