Varna24.bg Живеещите на ул. "Генерал Колев" 5 във Варна сами

...
Varna24.bg Живеещите на ул. "Генерал Колев" 5 във Варна сами
Коментари Харесай

Група варненци си нарисуваха инвалидно място, Общината разследва случая

Varna24.bg Живеещите на ул. "Генерал Колев " 5 във Варна сами маркирали част от пространството пред жилищната си кооперация в синьо и поставили знак за инвалидно място, научи Varna24.bg
Оказва се обаче, че в Община Варна никой не знае за това, както и във компания "Елит ", ангажирана с маркировката в града. 
За това алармира притежател на заведение, упрекнат, че слага столчета и масички на инвалидно място, което в действителност е нелегално и не е регламентирано от Община Варна.
На паркингът, за който Varna24.bg писа, че има поставена незаконна бариера и масички, има друго инвалидно място, което преди години е обозначено от Община Варна. 
Собственикът на заведението разяснява, че той заплаща тротоарно право за територията, на която се е появило новото инвалидно място. 
Живеещите в кооперацията пък са начертали инвалидното място, с цел да оправдаят слагането на бариерата, за която съобщихме. След мнение от кметство "Одесос ", че бариерата е противозаконна и след обява ни, тя беше демонтирана. Вече са отстранени и преградните колчета, които останаха да стърчат наоколо. Знакът за инвалидното място обаче продължава да стои. 
"Докато ние правехме ремонт, хората са си нарисували новото инвалидно място. Аз към този момент нямам такива проблеми с живеещите там и след диалог те се съгласиха да си слагам масичките и чадърите, защото паркингът бил тяхна благосъстоятелност. В същото време обаче от Община Варна, на която до септември съм плащал тротоарно право, надлежно имам разрешение да употребявам мястото, се произнесоха, че ще проверяват случая и до момента в който не се откри кой и за какво си е нарисувал тъкмо там инвалидно място, не мога да изваждам столчета и чадъри там.  
Освен това ми сформираха акт, че съм сложил инвентар на общинско място. Подал съм тъжба в общината, от компания "Елит " бяха безапелационни, че те не са местили инвалидното място. В момента стои единия инвалиден знак, а насреща стои различен. Мястото, където си поставях столчетата не е ясно с какъв статут е - общинско място ли е, улица ли е, тротоар ли е, паркомясто ли е...Така на процедура аз пропуснах един цялостен месец, в който можеше да върви бизнесът ми обикновено и отнесох и санкция ", показа за Varna24.bg стопанинът на заведението.
Той даде и фотоси, от които е видно по какъв начин хората сами си чертаят мястото, до момента в който регламентираното инвалидно място е насреща, само че няма кой да освежи маркировката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР