Varna24.bg Дни след смъртта на балетиста Мартин Чикалов, който беше

...
Varna24.bg Дни след смъртта на балетиста Мартин Чикалов, който беше
Коментари Харесай

Кой премахна камъните и цветята в памет на убития балетист във Варна?

Varna24.bg Дни след гибелта на балетиста Мартин Чикалов, който беше погубен на пешеходна пътека, още веднъж назрява неодобрение. Варненци проведоха протестна подписка до общината, в която питат кой и за какво е премахнал втората камара пред постройката на общината, издигната в памет на балетиста.

Първата камара от камъни беше издигната на 14 септември, след митинг на жителите на морския град. Часове след построяването й тя беше отстранена по незнайна причина. Това разсъни гнева на доста от локалните, които издигнаха втора камара на 17 септември.

" Това питане е подкрепено от 160 души. Интересува ни кой е виновен за порогаването на признака на гражданското ни неодобрение ", съобщи Милена Пехливанова, основател на подписката.

Според нея премахването на камъните значи, че от общината не одобряват гражданското мнение на варненци. До този миг от там няма формален отговор на въпроса. В обществените мрежи се появиха голям брой мнения по тематиката, като някои споделиха, че на поданици са формирани актове, тъй като са оставили камъни пред общината. 

В момента варненци не престават да слагат камъни, свещи и цветя, с цел да изразят отношението си към казуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР