Varna24.bg Днес официално бе даден старт на изграждането на нов

...
Varna24.bg Днес официално бе даден старт на изграждането на нов
Коментари Харесай

Стартира изграждането на модерен спортен комплекс на ул. Студентска

 Varna24.bg Днес публично бе даден старт на построяването на нов състезателен комплекс на ул. " Студентска ", където ще се обособи зона за отдих с многофункционални спортни площадки, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Стойността на инвестицията е над 2 млн.лв. и се чака до есента комплексът да е подготвен. 

Кметът на Варна Иван Портних даде алегоричен старт на строителните действия и съобщи:

" Минаха изборите, да не кажат, че е предизборно, по тази причина през днешния ден започваме по този начин, както бяхме поели ангажимент към живущите в близост, към хората, които желаят интензивно да спортуват. Продължаваме построяването на спортни бази. Тук ще бъде построен един прелестен спортен комплекс, по този начин както започнахме в регион " Вл. Варненчик ", а до дни се надявам да започнем и във Виница, където хората чакат едно сходно спортно оборудване ", сподели кметът. 

Зам.-кметът Христо Иванов го добави с информацията, че новият състезателен комплекс ще включва футболно игрище, волейболно и баскетболно игрище и съблекалня. Към комплекса ще бъде построен и паркинг, който ще може да се употребява взаимно с учебно заведение " Черноризец Храбър ", където също беше построена спортна площадка. 

" Като приказваме за спортни стадиони в учебните заведения, в този момент вървят процедурите и до края на месец юни имам уверението, че ще сме почнали построяването на спортните стадиони в 18 учебни заведения. Идеята е да ги създадем през летния интервал, с цел да може да се употребяват по времето на образователния развой от децата, а отвън образователния развой по този начин, както го виждате в тези 10 учебни заведения, които вече направихме, да се употребяват от живеещите в близост и събота и неделя. Аз съм израснал в учебния двор и зная, че това  е начинът младите да могат да употребяват тази база.

Училищата са пръснати в обсега на целия град, с други думи, по този метод сътворяваме спомагателна спортна база във всеки един от регионите. Знаете, че ги осветихме вечер, тъй като имаше непрекъснато проблеми с клошари, маргинални детайли, наркомани, а в този момент можете да минете да видите вечер по какъв начин там интензивно спортуват хората. Там младите от региона се социализират, тъй като е прелестно, умерено с видео наблюдение и защита и до 24 часа тези учебни дворове са разполагаем на всички. 

На 25 май имахме един прелестен състезателен празник в обхвата на целия град, който потвърди, че Варна е заслужен притежател на купата " Европейски град на спорта ", като стартираме от детските градини, където дечица, родители и учители се включиха дружно, като минем през всички спортни школи, което беше наслаждение. Поклон към треньорите, които поставят огромен труд. В същия ден в Морската градина се осъществиха самодейностите " Варна играе ", " Най-сладкият ден ", регатата  " Varna Channel Cup " и така нататък

Това единствено ни потвърждава за следващ път, че вложенията в най-малките варненци, вложенията в обучение и просветителна инфраструктура, спорт, спортна инфраструктура, просвета, това са най-правилните вложения, които аз съм уверен са с една сериозна възвращаемост във времето. ", сподели Иван Портних. 

Кметът успокои живеещите наоколо до новия комплекс, които до в този момент са употребявали поляната за разходка на домашните си любимци, че в непосредствена непосредственост ще бъде построена и площадка за кучета. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР