Варна. За поредна година Административният съд във Варна организира коледен

...
Варна. За поредна година Административният съд във Варна организира коледен
Коментари Харесай

Съдии от Варна събират средства в помощ на болно дете с благотворителен коледен базар

Варна. За поредна година Административният съд във Варна провежда коледен базар с благотворителна цел, като този път средства се набират в помощ на болно момченце. От през днешния ден до 13-ти декември в правосъдната инстанция се оферират ръчно направени произведения. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Варна Жана Андреева от Административния съд.

Инициативата и този път се организира взаимно с Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии – Варна. За четвърта поредна година четирите звена на Комплекса, които работят с деца и техните фамилии, създават коледни произведения – сувенири, играчки, картички, които дават за благотворителните базари. Така чиновниците покачват доста уменията на децата за справяне с всекидневието, като с арт терапия развиват техния капацитет.

Тази година средствата, събрани от коледните произведения, ще бъдат приведени на сметката на Мартин Даниелов Илиев – на 1 година и 6 месеца, от Варна. Момченцето е със заболяване остра лимфобластна левкемия. Средствата са нужни за осъществяването на животоспасяваща трансплантация на детето на стволови кафези в Турция. Сумата за трансплантацията е 120 000 евро.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР