Варна. XXI издание на открития турнир по ускорен шах, организиран

...
Варна. XXI издание на открития турнир по ускорен шах, организиран
Коментари Харесай

Варна: Над 100 състезатели участваха в XXI турнир по ускорен шах, организиран от ГЕРБ

Варна. XXI издание на открития шампионат по интензивен шах, проведен от ГЕРБ - Варна, събра над 100 състезатели от цялата страна, оповестиха от пресцентъра на партията . Освен представители на Варна и региона в конкуренцията, която се организира във Фестивалния и конгресен център, се включиха и участници от Бургас, Балчик, Велико Търново, Добрич, Разград, Сливен, Шумен и други
Победителите бяха отличени от уредниците на надпреварата - националният представител и началник на Политическа партия ГЕРБ-Одесос доктор Руслан Тошев и кметът на регион „ Одесос ” Георги Недев, които са майстори на спорта и част от управлението на „ Българската федерация по шахмат 1928 “. В церемонията по награждаването на призьорите взеха присъединяване и общинските съветници от ГЕРБ Юлияна Боева, Бонка Банкова и Пейчо Бюлбюлев, както и зам.-кметът на централния варненски регион Атанас Христов.
Първото място завоюва 16-годишният ФИДЕ занаятчия Лъчезар Йорданов. Варненският възпитаник е измежду младите очаквания в българския шах. Той към този момент има 5 републикански трофеи в разнообразни възрастови групи, а сега се готви за идния интернационален шампионат в Солун при започване на януари.
Негов подгласник стана Антон Костадинов. В призовата тройка се класира и Минко Шишков. Четвъртото място зае Коста Ангелов, пети е Станислав Стоянов, а шести – Иван Иванов.
Сред младите гении до 12 години победител е Момчил Петков от Добрич, който се занимава с шах едвам от 6 години, само че към този момент е троент държавен първенец и има зад тила си две европейски трофеи и чудесно показване на международното състезание в Бразилия в края на август.
Във възрастовата група до 14 години премията завоюва Даниел Стоянов, а призьорът измежду старейшините е майсторът на спорта Господин Атанасов. Ученичката Ивелина Христова оглави конкуренцията всред дамите.
„ За следващ път доказахме, че шахът е предизвикателство за всички възрасти – от 5 до 105 години ”, разяснява варненският народен представител и съпредседател на „ Българската федерация по шахмат 1928 “ доктор Руслан Тошев. Той благодари за присъединяване на всички 113 състезатели и увери, че обичайният шампионат ще продължи и отсега нататък да събира феновете на античната игра.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР