Варна. Варненският апелативен съд потвърди мярка задържане под стража“, взета

...
Варна. Варненският апелативен съд потвърди мярка задържане под стража“, взета
Коментари Харесай

Апелативен съд - Варна остави в ареста мъж, осъждан за наркопрестъпления

Варна. Варненският апелативен съд удостовери мярка „ задържане под стража “, взета от Окръжен съд – Варна по отношение на обвинен за държане на опиати, оповестиха от съда . На 5 април при полицейска инспекция били арестувани двама души. Единият държал марихуана, а другият управлявал автомобил след приложимост на марихуана и амфетамин. Двамата показали като продавач на веществата Андреан Д. В дома му били открити метамфетамин с общо тегло 3,31 гр. и 0,65 гр. марихуана. Повдигнато му е обвиняване за държане на опиати за разпространяване.

Представителят на Апелативната прокуратура означи, че 22-годишният мъж е осъждан два пъти, а актуалното действие е осъществено скоро след влизането в действие на условна присъда. Освен това против него има две висящи досъдебни производства.

Защитата не оспори действието, само че посочи, че само страхът от наказание и обремененото правосъдно минало не могат да обосноват заплахата от осъществяване на закононарушение.

Апелативният съд реши, че са налице и двете изисквани от закона предпоставки за най-тежката мярка за неотклонение: обосновано съмнение за авторството и заплаха от осъществяване на закононарушение. От събраните доказателства в задоволителна степен може да се аргументира догатката, че Андреан Д. е съпричастен към действието, за което му е повдигнато обвиняване. Макар да няма риск той да се укрие, съдът изведе заплахата от осъществяване на закононарушение от правосъдното минало на обвинения – той е осъждан два пъти за същото закононарушение. Последният правосъден акт, с който са групирани наказванията по предходните присъди, е влезнал в действие на 14.март. По-малко от месец по-късно на мъжа е предявено актуалното обвиняване. Така действието се явява осъществено в изпитателния период.

Тези заключения дадоха съображение на въззивния съд да удостовери ареста на обвинения Андреан Д.

Определението не предстои на обжалване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР