Варна. В периода 10 - 12 юли 2021 г. за

...
Варна. В периода 10 - 12 юли 2021 г. за
Коментари Харесай

В Медицински университет - Варна се проведе V Юбилейно Варненско лятно училище „Въведение в спешната помощ“

Варна. В интервала 10 - 12 юли 2021 година за пета поредна година в Медицински университет - Варна се организира Варненското лятно учебно заведение „ Въведение в незабавната помощ ". Курсът се организира под патронажа на Ректора на Медицински университет-Варна проф. доктор Валентин Игнатов. Тази година заради изключителната епидемиологична конюнктура в страната, лятното учебно заведение бе единствено в научен модул - виртуално посредством системата Blackboard.

Осигурен бе достъп за студентите по специалности „ Медицина " – IV, V и VI курс, „ Медицинска сестра " – III и IV курс, „ Акушерка " – III и IV курс и „ Здравен мениджмънт и медико-социални грижи " – магистър, I и II курс. Възможност да се включат във виртуалните стаи имаха и искащите отвън изброените специалности.

Събитието бе намерено от ръководителят на организационния комитет на лятното учебно заведение проф. Лора Георгиева от Катедрата по обществена медицина и организация на опазването на здравето. Тя изрече поздравления от името на Ректора проф. доктор Валентин Игнатов: „ За нас е особена чест за пета поредна година да посрещнем Варненското лятно учебно заведение, самодейност, която взе участие интензивно в представянето и разглеждането на настоящи проблеми, тематики и новости в региона на незабавната помощ. Приветствам опцията и шанса, които давате на младите сътрудници, да добият познания и да надградят своите теоретични и на практика умения в областта на незабавната помощ. Поздравявам Ви за ентусиазма и високия професионализъм и поисквам на всички сполучливо показване! ".

Поздравителен адрес бе получен и от доктор Мая Рашева, Директор на ЦСМП-Варна, която се обърна с думите: „ За мен е наслаждение да Ви поздравя още веднъж за прелестната взаимна самодейност - V Юбилейно Варненско лятно учебно заведение „ Въведение в незабавната помощ ". Превърнало се към този момент в традиция, учебното заведение предлага с изключение на надграждане на познания и на практика умения, само че и избор за бъдещите лекари – да бъдат част от незабавните екипи на Центъра за незабавна здравна помощ – Варна. От сърце искам здраве, храброст и упоритост за бъдещите начинания! ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР