Варна. На 16 и 17 април 2021г. в Медицински университет

...
Варна. На 16 и 17 април 2021г. в Медицински университет
Коментари Харесай

Медицински университет-Варна организира първия в България научен симпозиум на тема: „Епигенетика и сигнализация в стволовите клетки“

Варна. На 16 и 17 април 2021г. в Медицински университет – Варна ще се организира първият варненски теоретичен симпозиум на тематика: „ Епигенетика и сигнализация в стволовите кафези ".Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . Форумът е първата интернационална научна демонстрация на плана TranStem, финансиран от ЕК по стратегия Хоризонт 2020. Проектът цели да издигне научните проучвания в региона на стволови кафези на Университета и в района до международните нива. Проекът ще реализира научни разработки, фокусирани както върху фундаментални проучвания на стволови кафези, по този начин и върху клиничното им приложение за диагностични и лечебни цели. Към Научноизследователския институт в МУ-Варна е в развой на основаване изследователска група от изтъкнати учени в региона на транслационната биология на стволовите кафези, ръководена от доктор Манлио Винчигуера, д.м.

В рамките на два дни изтъкнати лектори от Университета в Единбург, Центъра за геномна регулация (Барселона), Университета Queen в Белфаст, Международния център за клинични проучвания (FNUSA-ICRC), Университета на Лайден и други влиятелни научни институции ще разискват и илюстрират най-новите съществени концептуални и методологични достижения в региона на ембрионални, възрастни и индуцирани плурипотентни стволови кафези. Тези аспекти ще бъдат обхванати както от фундаментална просвета, по този начин и от доклинична вероятност.

Събитието ще се организира напълно онлайн тук
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР