Варна може да си сътрудничи с туристически градове от седем

...
Варна може да си сътрудничи с туристически градове от седем
Коментари Харесай

Варна - потенциален партньор на седем европейски държави в туризма

Варна може да си сътрудничи с туристически градове от седем европейски страни по програмата URBACT IV 2021-2027, допринасяща за доближаване на общините посредством взаимно образование. Съветниците от комисията по европейски въпроси и интернационално съдействие дадоха единодушието си общината да взе участие като сътрудник в плана „ Cities after dark ”, ориентиран към стопанската система и ръководството на градовете нощно време. Останалите участници са Генуа, Будва, Талин, Париж, Пирея, Никозия, Малага и Брага в Португалия като водеща община, написа.

В рамките на плана сътрудниците ще прегледат другите модели на ръководство през нощта в огромните и междинните градове в Европа и по света и въз основата на техния опит ще разработят новаторски решения. Пандемията от COVID-19 имаше негативно влияние върху нощните действия и градовете би трябвало да изготвят интегрирани тактики за справяне на икономическите, обществените и екологичните провокации, свързани с тъмната част на денонощието, което може да бъде лост за напредък и възобновяване.

Бюджетът на плана е малко над 1,6 млн. лв., като за Варна е близо 140 000 лв.. От тях 80% са безплатна финансова помощ, а останалите 20% - съфинансиране, като 15% се поемат от страната. 5% от бюджета е за сметка на Община Варна, като средствата от съвсем 7 хиляди лв. са разпределени за интервал от 2,5 години след утвърждение на плана.

Продължителността е 30 месеца, като се чака дейностите по него да стартират напълно скоро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР