Варна е поканена да бъде град-домакин за четвърти път на

...
Варна е поканена да бъде град-домакин за четвърти път на
Коментари Харесай

Страхотна новина за морска България! Варна отново ще посрещне ветроходите на „Тол шипс“

Варна е поканена да бъде град-домакин за четвърти път на интернационалната регата Тол шипс през 2019 година, оповестиха от общинската дирекция " Спорт " в морския град. Предложението е отправено по време на годишната конференция на Sail Training International (STI) - уредник на регатите за образователни ветроходни кораби, в които Варна към този момент три пъти взе участие като пристанище - хазаин (през 2010г., 2014г. и 2016 г).

Форумът се организира от 30 ноември до 2 декември в Бордо, Франция, и в него взеха присъединяване повече от 350 делегати от целия свят. Община Варна беше представлявана от Кристиан Димитров, шеф Дирекция " Спорт ", и кап.Тома Томов, ръководител на организационния комитет за провеждането на регатите във Варна.

" В дневния ред на конференцията бяха обсъждани резултатите от последните регати от 2017 година, сигурността на екипажите и кадетите, въпроси по отношение на сигурността на корабите, успеваемостта на образователните стратегии, планувани регати през идващите години. Стана ясно, че през 2019 година се възнамерява регата в региона на Егейско и Черно море и представителите от STI насочиха поканата към Варна. Така бе доказана високата оценка за града ни като уредник на деянията и обещанието, че " Варна в никакъв случай няма да бъде заобиколена от която и да е черноморска регата в бъдеще ", описа Кристиян Димитров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР