Варна бе домакин на 21-то Общо събрание на Европейската мрежа

...
Варна бе домакин на 21-то Общо събрание на Европейската мрежа
Коментари Харесай

Варна бе домакин на Европейската мрежа за съдебно обучение

Варна бе хазаин на 21-то Общо заседание на Европейската мрежа за правосъдно образование. Срещата, уредник на която е Националният институт на правораздаването, е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Над 130 представители на националните обучителни институции на страните членки на Европейския съюз, на европейските обучителни институции, както и наблюдаващи и сътрудници, дойдоха за събитието.

Приветствия към делегатите на Общото заседание насочиха шефът на Националния институт на правораздаването Миглена Тачева и генералният секретар на Мрежата арбитър Войчех Постулски. Програмата планува изявления на министъра на правораздаването на Република България Цецка Цачева, на ръководителя на Върховния касационен съд арбитър Лозан Панов, на българския арбитър в Общия съд на Европейски Съюз Марияна Кънчева, на депутата в Европейския парламент Емил Радев и на представителя на Европейската комисия Питър Чонка.

Преди началото на сесията кметът на Варна Иван Портних и регионалният шеф Стоян Пасев организираха къса среща с министър Цецка Цачева и с Миглена Тачева, като по време на диалозите още веднъж е бил подложен въпроса за построяването на правосъдна палата във Варна.

Програмата на Общото заседание на ЕМСО в България включва повсеместен доклад за активността на Мрежата за 2018 година и полемика за бъдещето на правосъдното образование в подтекста на плана за стратегически проект на ЕМСО 2021 - 2027. В активността на Общото заседание ще се проведат работни срещи с представители на правосъдните школи на страните от Западните Балкани. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР