Варна. 20 студенти по медицина от Медицински университет – Варна

...
Варна. 20 студенти по медицина от Медицински университет – Варна
Коментари Харесай

20 студенти завършиха първи модул за обучение със симулатор за работа с роботизирана система Da Vinci в Медицински университет - Варна

Варна. 20 студенти по медицина от Медицински университет – Варна приключиха сполучливо първия модул за образование със симулатор за работа с роботизирана система Da Vinci Xi, оповестиха от пресцентъра на университета . За пръв път в България, само варненският медицински университет, дава опция на студентите да се включат във високоспециализирано образование по роботизирана хирургия.

Програмата за образование е създадена от Катедрата по обща и оперативна хирургия в МУ - Варна с началник проф. доктор Красимир Иванов. Практическата част се реализира в Първа клиника по хирургия към УМБАЛ „ Света Марина " - Варна, която е одобрен център за хирургично и минимално-инвазивно лекуване на онкологични и доброкачествени болести в България.

Студенти от 3, 4 и 5 курс, компетентност „ Медицина " могат да се възползват от тази опция, като включат дисциплината като свободно избираема. Допълнителният профилиран модул по роботизирана хирургия се радва на необятна известност и огромен интерес от страна на студентите и те с възторг се включват в образованието, осведомиха от катедрата по обща и оперативна хирургия.
Новата дисциплинираност ще даде опция на студентите да се включат също и в реализирането на качествени и конкуретноспособни научно-изследователски изследвания, които намират отражение в влиятелни интернационалните научни списания с висок импакт фактор.

Обучението е само в България за студенти по Медицина и се реализира върху роботизирана система Da Vinci Xi. Роботът в закупен по план „ Център за подготвеност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия ", финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък " и Европейски фонд за районно развиване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР