Вариантът Омикрон има няколко особености. Първо засяга много по-лесно децата,

...
Вариантът Омикрон има няколко особености. Първо засяга много по-лесно децата,
Коментари Харесай

Педиатър: Особеност на Омикрон“ е развитието на ларингит при децата

Вариантът " Омикрон " има няколко особености. Първо визира доста по-лесно децата, в международен мащаб над 40% от всички приети в болница деца са под 1-годишна възраст, сподели началникът на Клиника по педиатрия в болница " Токуда " доктор Калин Лисички по.

В болничното заведение има разкрити 10 Коронавирус кревати, а от тях 6 са заети. Пет от децата са на възраст от 1-2 месеца, посочи доктор Лисички.

Като протичане болестта стартира с банална хрема - запушен нос, раздразнение на гърлото и кихане. Температурата не е наложителна и тя е релативно къса. Спират обаче да се хранят тези деца ", сподели педиатърът.

Лекуването протича според от положението им - при възпаления антибиотик, в други случаи венозни инфузии, до момента в който стартират да се хранят, посочи той.

По думите му друга специфичност на този вид е развиването на ларингит.

" Това заболяване нормално стартира много трагично - нощно време с лаеща кашлица и зной, затруднено вдишване на въздух, само че с удобна прогноза ", изясни доктор Лисички.

" Родителите би трябвало да се тормозят, когато има смяна в честотата на дишането , в случай че се промени цветът на устните или на лицето и стане синкав - тогава липсва О2, в случай че децата по-трудно от нормалното влизат в контакт и са замаяни - всичко това са алармиращи признаци ", посъветва лекарят
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР