Върху ютията винаги остават следи. Затова тя се нуждае от

...
Върху ютията винаги остават следи. Затова тя се нуждае от
Коментари Харесай

Почистете ютията с подбрани съвети, ценни за всяка домакиня

Върху ютията постоянно остават следи. Затова тя се нуждае от изцяло разчистване както от вътрешната страна, по този начин и извън. Благодарение на това тя ще извършва целевите си функционалности допустимо най-дълго.

Препоръчваме ви да се възползвате от няколко елементарни метода, които ще ви оказват помощ бързо и ефективно да премахнете даже най-упоритите наслоявания.

Ако не добавяте специална дестилирана вода в ютията, а наливате вода от чешмата, тогава не трябва да се изненадвате, че с течение на времето стартира да се отделя кафява течност от нея. В резултат на това не просто няма да изгладите облеклата си, само че и ще ги развалите.

За да избегнете сходни неприятни обстановки, ви препоръчваме да употребявате едни от най-лесните способи за разчистване на ютия.

Вариант 1

Вода с оцет.

Напълнете ютията с течност от вода и оцет в съответствие 1:1. След това я оставете отвесно за около 10 минути. През цялото това време тя ще изпуска пара и ще се самопочиства.

След приключване на това време вземете ютията в ръцете си и започнете пламенно да изпускате парата. Направете това, до момента в който ръждата се в профил изцяло.

След това излейте обикновена вода в ютията и повторете процедурата. В края на тази стъпка, избършете повърхността със салфетка.

Важно! По време на тази процедура оставете всички прозорци отворени, с цел да се отървете бързо от неприятната миризма на оцет.

Вариант 2

Вода с лимонена киселина.

Вземете един пакет лимонена киселина и го разтворете в чаша топла вода. След това излейте течността в ютията и оставете в продължение на 10 минути. След това започнете да изпускате пара. В края на тази стъпка поставете елементарна вода обратно в ютията и направете същата процедура.

Почистете външната повърхнина на ютията от замърсявания.

След определено време повърхността на ютията стартира да се замърсява. За да я почистите качествено, си коства да употребявате елементарни и ефикасни способи, за които някога са знаели нашите баби.

Вземете оцет, сода и малко количество вода. Дори две чаени лъжици вода са задоволителни.Оцетът и содата се смесват в равни пропорции, прибавя се вода. Получената консистенция трябва да прилича на паста.Нанесете я върху повърхността на ютията и няколко минути по-късно я отстранете със суха кърпа.

Можете да използвате единствено вода и оцет в равни пропорции. В същото време не би трябвало да загрявате ютията. Получената течност се нанася върху повърхността на ютията. Всички дупки могат да бъдат обработени с памучен тампон.

Тайните на сапуна за пране.

Това просто е идеалният инструмент за тефлоновите ютии. Лесен за нанасяне, елементарен за премахване, работи дейно.

Вълшебната готварска сол.

Вземете обикновена готварска сол, изсипете я върху забрадка. След това загрявайте ютията и изгладете кърпата. Ще бъдете изумени от чистотата!

Водороден пероксид.

Навлажнете памучен плат със водороден пероксид и избършете повърхността на ютията. Това е много бърз и елементарен за разчистване способ!

Паста за зъби.

Загрейте уреда. Изстискайте малко количество паста за зъби на основата на гел. След това избършете повърхността с елементарен парцал.

Вижте още: Най-простият капан за комари, изработен от личните ви ръце

Ацетон за премахване на лак.

В нашия случай това е един от най-ефективните принадлежности, който съвършено отстранява всички видове замърсители.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР