Върху недвижими имоти по линия на застрояване или върху оградата

...
Върху недвижими имоти по линия на застрояване или върху оградата
Коментари Харесай

Предлагат върху всяка сграда или блок задължително да има табела с адреса и номера

Върху недвижими парцели по линия на застрояване или върху оградата наложително да се слага табелка с адреса на парцела, плануват промени в Закона за устройство на територията, импортирани в Народното събрание.

Табелка с името и номера на улица, бул. или площад би трябвало да има минимум на всеки ъглов неподвижен парцел в съответния квартал. В градовете, които са общински центрове, имената се изписват наложително на британски и на български.

Табелка с номера на блока пък би трябвало да има на единия или на двата ъгъла на блока, както и писмен знак на всеки вход до или над входната врата.

Поставянето на табелките да бъде обвързване на кметовете, а за новите здания на вложителите. Тези знаци би трябвало да са еднотипни, написа още в законопроекта.

За задачата по бюджетите на общините би трябвало да се плануват нужните средства. Според вносителя - депутата Радомир Чолаков от ГЕРБ, в голяма част от България липсват обозначителни табели с имената на улиците и булевардите, както и табели с адреси на постройките и поземлените парцели.

Според него, макар че има написано условие за номериране на постройките, то е оставено на самотек.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР