Върху мен не е упражняван политически натиск за смяната на

...
Върху мен не е упражняван политически натиск за смяната на
Коментари Харесай

Деница Златева оставила Боршош, за да има приемственост

" Върху мен не е упражняван политически напън за промяната на борда на шефовете на НДК, не съм упражнявала " политически чадър " върху нито един член от екипите за подготовка на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз ". Това съобщи някогашният вицепремиер по европредседателството Деница Златева пред депутатите от Временната комисия, която открива обстоятелства и условия при разходването на средства, предоставени целево на НДК за събитието.

" От самото начало на мандата на служебното държавно управление ние декларирахме, че ще подсигуряваме последователност на екипите. Това беше и единственият мотив, с който изпълнителният шеф Мирослав Боршош не беше заменен. Той и екипът му се занимаваха оперативно с подготовката на постройката на НДК за потребностите на председателството, уточни Златева. И добави, че по време на мандата й не е бил заменен нито един от хората, които се занимават с подготовката на всички равнища.

" Заверка на годишен финансов доклад не дава цялостен, неограничен, безграничен имунитет на съвета на шефовете ", съобщи Златева. По думите ѝ одитът за легализация на годишния финансов доклад удостоверява финансовата политика на сдружението, че са спазени условията на интернационалните и българските счетоводни стандарти.

Златева добави, че финансовият резултат на НДК за 2016 година е усъвършенстван с близо 1 млн. лева, или 30% по отношение на 2015 година " Това не значи, че членовете на съвета на шефовете са освободени от наказателна или административна отговорност ", съобщи тя.

Припомняме, че някогашният изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош, който бе упрекнат от прокуратурата за източването на 17 млн. лева за ремонта на двореца, не се яви на днешното съвещание на комисията. Той заяви решението си във Фесбук, като изясни, че не има вяра на депутатите от комисията, защото не били справедливи и безпристрастни по проблема.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР