Върховният съд в Испания ще издава около 1000 присъди годишно

...
Върховният съд в Испания ще издава около 1000 присъди годишно
Коментари Харесай

1000 присъди годишно по-малко, ако продължи блокадата на назначенията във Висшия съдебен съвет в Испания

Върховният съд в Испания ще издава към 1000 присъди годишно по-малко и решаването на жалбите ще бъде забавено, в случай че се резервира блокадата на назначенията във Висшия правосъден съвет. Това стана ясно от отчет на Върховния съд, чието наличие се появи в медиите. В него се показва, че естественото действие на съда е „ съществено нарушено “, поради невъзможността на съвета да „ запълни свободните работни места “.

11 от общо 79 от най-важните съдийски постове сега са незаети, което прави 14 % по-малко от плануваните в закона. Ако блокадата на назначенията продължи през октомври идната година те към този момент ще бъдат 20%, защото следва пенсионирането на още 5 съдии. Препоръката в отчета е политическите сили да се спогодят неотложно за назначенията във Висшия правосъден съвет, с цел да не се стигне до „ разпад на най-висшия правосъден орган в страната “.

Повече от 1000 дни към този момент не може да се възобнови състава на Висшия правосъден съвет, защото ръководещата Испанска социалистическа работническа партия не може да се контракти с опозиционната Народна партия по отношение на кандидатурите и метода, по който да бъдат избирани. В четвъртък те се споразумяха за подновяването на състава на Конституционния съд, Сметната палата, омбудсмана и Агенцията за отбрана на данните, само че още веднъж не реализираха единодушие за Висшия правосъден съвет, чиито петгодишен мандат изтече през декември 2018 година.

„ Късната правдивост не е същинска правдивост, тъй като може да подкопае ефикасната правосъдна отбрана “, се споделя още в отчета на съдиите и се приканва да се постави завършек на тази „ демократична особеност “, белязана от „ политически яд “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР