Върховният съд на САЩ ще разгледа жалбата на Доналд Тръмп,

...
Върховният съд на САЩ ще разгледа жалбата на Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Навършват се 3 години от нападението срещу Капитолия

Върховният съд на Съединени американски щати ще прегледа жалбата на Доналд Тръмп, с която Колорадо му забрани да се яви на първичните избори на Републиканската партия в щата.

Магистратите ще вземат решение по историческия проблем през февруари и то ще важи за цялата страната. Към момента и щата Мейн е дисквалифицирал Тръм от бюлетината за първичния избор. Казусът е исторически, тъй като за първи път е задействана 14-ата корекция от Конституцията на Съединени американски щати, съгласно която човек, взел участие в протест или подстрекавал подобен, не може да заема обществена служба.

Според Тръмп, дейностите на магистратите са политически стимулирани. По време на тирада за третата годишнина от нападението против Капитолия Джо Байдън атакува Доналд Тръмп, евентуалния му противник в президентската конкуренция тази година. Байдън съобщи, че някогашният президент е пожертвал американската народна власт за власт.

" Кампанията на Доналд Тръмп е за него самия. Не за Америка, не за вас. Кампанията на Доналд Тръмп е за предишното. Не за бъдещето. Той е податлив да жертва демокрацията, с цел да бъде на власт ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

" Надявам се на получим заслужено отношение, тъй като в случай че не го получим, страната ни е в огромна, огромна неволя. Нали разбирате? Надявам се, че е по този начин, тъй като всичко ще бъде показано по доста друг метод. Но споделям ви, това е доста несправедлива обстановка ", съобщи Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати (2017-2021 г.)
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР