Върховният съд на САЩ ще разгледа историческото дело, за да

...
Върховният съд на САЩ ще разгледа историческото дело, за да
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ решава дали Тръмп може да се кандидатира отново за президент

Върховният съд на Съединени американски щати ще прегледа историческото дело, с цел да дефинира дали Доналд Тръмп може да се кандидатира за президент на изборите през 2024 година, съобщи Би Би Си.

Върховните съдии са решили да прегледат обжалването на Тръмп против решението на Върховния съд на Колорадо, който дисквалифицира някогашния президент от изборите в щата поради дейностите на Тръмп по време на нападението против Капитолия и последвалите вълнения през 2021 година

Бившият президент бе отхвърлен от бюлетината за първичните президентски избори и в щата Мейн

Делото ще се гледа през февруари и решението ще важи за цялата страна.

Съдебни каузи в редица щати се стремят да дисквалифицират Тръмп с аргумента, че той е взел участие в протест по време на протеста в Капитолия преди три години.

Миналата седмица щатът Мейн също извади Тръмп от бюлетините за предварителните избори в щата.

Какво значи това?

Правните провокации зависят от това дали конституционна корекция от ерата на Гражданската война прави Тръмп неприемлив да се кандидатира.

Екипът на Байдън не съумява да изясни какво вършат, а той е понижил инфлацията, овладял е цените и е разкрил доста нови работни места

14-ата корекция на Конституцията на Съединени американски щати не разрешава на всеки, който е „ взел участие във въстание или протест “, да заема федерален пост, само че юристите на някогашния президент настояват, че това не се отнася за президента.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР