Върховният съд на провинция Британска Колумбия в Канада обями присъдата

...
Върховният съд на провинция Британска Колумбия в Канада обями присъдата
Коментари Харесай

Баща на 149 деца от 24 съпруги бе осъден в Канада!

Върховният съд на провинция Британска Колумбия в Канада обями присъдата за многоженство на Уинстън Блекмор поради брак с 24 дами, съобщаза изданието The Globe and Mail.


Другият обвинен, Джеймс Олер, бил също приет за отговорен - той имал брак " единствено " с пет дами.

Според решението на съда Блекмор ще прекара шест месеца под домакински арест, а Олер - три. Освен това двамата мъже ще положат публичен труд надлежно 150 и 75 часа.

За пръв път Блекмор сключил брак през 1975 година Четири от дамите на 61-годишния мъж сега на сватбата били на 15 години. Многоженецът станал татко на 149 деца. Блекмор и Олер станаха първите жители на Канада, наказани за полигамия, от повече от 100 години.

И двамата многоженци принадлежали към неразрешената мормонска Фундаменталистка черква на Исус Хистос и светиите от последния ден. Въпреки че тя се е отказала от многоженството през XIX век, доста от мормоните пазят тази традиция.

Канадските управляващи дълго време не могли да привлекат Блекмор към отговорност, защото това би противоречало на свободата на изповедание. През 2011 година било решено, че следствията от полигамията дават постатъчно учредения за това да бъдат лимитирани религиозните свободи, и през 2014 година Блекмор и Олер се сдобили със съответните обвинявания.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР