Върховният съд на Обединените арабски емирства се е произнесъл, че

...
Върховният съд на Обединените арабски емирства се е произнесъл, че
Коментари Харесай

Васил Божков твърди, че съдът в ОАЕ е решил да не бъде екстрадиран

Върховният съд на Обединените арабски емирства се е произнесъл, че предприемачът Васил Божков не би трябвало да бъде екстрадиран по искане на българските управляващи, тъй като бил почтен за приписваните му 19 закононарушения. Това твърди самият Божков в изявление за предаването "Алтернативата ". Той го даде онлайн от Дубай, където обитава от началото на 2020 година
"Аз съм почтен за тях. Те одобряват, че с показаните доказателства от нашите служби аз съм почтен по всички 19 закононарушения ", съобщи Божков.

По думите му неговото дело в локалния съд е вървяло редом с това на съдружника му Георги Попов, който през днешния ден се прибра в България и беше арестуван на летището. Божков добави, че и за двамата "няма никаква присъда ".

Прокуратурата в България е на друго мнение. Тя разгласи, че Попов не се прибира непринудено в България, както заяви през вчерашния ден самият Божков, а е екстрадиран.

Божков позволи, че ще се върне в България по време на или след изборите. Това зависело от някакви формалности, както му обяснил юристът му. Божков сподели, че не е сигурен тъкмо, само че позволи, че е обвързвано с процедури с Интерпол. След заминаването му беше оповестено, че за издирването му е пусната алена бюлетина на Интерпол.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР