Върховният представител за външната политика на ЕС Жозеп Борел в

...
Върховният представител за външната политика на ЕС Жозеп Борел в
Коментари Харесай

Борел осъди серията от изгаряния на Корана в Дания и Швеция

Върховният представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел в сряда осъди неотдавнашните изгаряния на Корана в Дания и Швеция , цитира думите му европейската редакция на " Политико ".

Изгарянето на ислямската свещена книга " е обидно, неуважително и очевидна провокация ", сподели Борел в изказване. Многообразието и толерантността към религиозните общности са основни полезности на Европейски Съюз и " деянията на расизъм, ксенофобия и свързаната с тях назадничавост нямат място " тук, добави първият посланик.

Във вторник по време на крайнодесни антиислямски демонстрации пред египетското и турското посолство в Копенхаген . Швеция и Дания станаха очевидци на редица неотдавнашни изгаряния на Корана, което разпали напрежение с Турция и арабските страни.

" Не всичко, което е законно, е етично ", сподели Борел. Някои изгаряния на Корана от крайнодесни протестиращи бяха позволени от полицията, само че както датското, по този начин и шведското държавно управление осъдиха актовете.

Миналата седмица, с цел да стачкуват против изгарянето на Корана в Швеция. преди изгарянето. Демонстранти в други страни с мюсюлманско болшинство като Йемен също излязоха по улиците, с цел да стачкуват против изгарянията.
 Турция се скара на Дания за изгорения Коран
Турция се скара на Дания за изгорения Коран

Датските управляващи предпочитали да си затварят очите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР