Върховният представител на международната общност в Босна и Херцеговина заяви,

...
Върховният представител на международната общност в Босна и Херцеговина заяви,
Коментари Харесай

Отмениха закон в Босна и Херцеговина, нарушавал мирното споразумение от 1995г.

Върховният представител на интернационалната общественост в Босна и Херцеговина съобщи, че анулира закон на босненските сърби против най-висшия съд в страната, като твърди, че той нарушава мирното съглашение от 1995 година Германският посланик Кристиан Шмид има пълномощията да трансформира закони и да постанова решения, с цел да се увери, че политиците в страната работят за опазване на мира и поощряване на помиряването след спора, в който починаха над 100 000 души.
Сърбите нямат право да контролират юрисдикцията на институциите по мирното съглашение, като да вземем за пример конституционния съд на страната. Това е толкоз просто. Налице е офанзива против Конституционния съд на Босна и Херцеговина и опит за подкопаване на правната и конституционната рамка на страната. Реших, че законът, който отстранява отговорностите за издание на решенията в формалния вестник на Република Сръбска, няма да влезе в действие. Цялата процедура към този момент е прекъсната.
Кристиан Шмидт - Върховният представител на интернационалната общественост в Босна и Херцеговина

Решението на сръбския парламент е последното от поредицата дейности, с които се упорства за по-голяма самостоятелност на ръководената от сърбите минидържава в Босна, която Западът счита за сепаратистка и съставлява заплаха за следвоенния ред в Босна. Войната в Босна е най-тежкото клане в Европа след Втората международна война. Тя избухна, когато босненските сърби започнаха въстание и присвояване на земя, с цел да основат лична страна след разпадането на някогашна Югославия през 1991 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР