Върховният лидер на Иран заяви, че отравянията на ирански ученички

...
Върховният лидер на Иран заяви, че отравянията на ирански ученички
Коментари Харесай

Али Хаменей: Отравянията на ирански ученички са непростимо престъпление

Върховният водач на Иран съобщи, че отравянията на ирански ученички през последните месеци са " непростимо закононарушение ", заяви Ройтерс, като цитира държавните медии в страната. Това изказване пристигна на фона на зачестилите опити за отравяния в цялата страна, при които стотици девойки бяха признати за болнично лекуване.

" Властите би трябвало да се заемат съществено с въпроса за отравянето на възпитаници. Това е непростимо закононарушение... причинителите на това закононарушение би трябвало да бъдат сурово осъдени ", съобщи иранският висш водач аятолах Али Хаменей.

Според държавните медии и публични лица от ноември до в този момент над хиляда ирански девойки от разнообразни учебни заведения в цялата страната са претърпели " леко отравяне " при сходни набези. Някои ирански политици настояват, че девойките може да са станали цел на религиозни групи, които се опълчват това девойките да получават обучение.

Зачестяващите набези, почнали през ноември в свещения за мюсюлманите шиити град Кум в централната част на Иран, се разраснаха и доближиха до най-малко 25 от 31 ирански провинции, което накара някои родители да спрат децата си от учебно заведение и да провеждат митинги против ръководството, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР