Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей, отрече днес страната

...
Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей, отрече днес страната
Коментари Харесай

Аятолах Али Хаменей отрече Иран да има общо с атаката на „Хамас“ срещу Израел

Върховният водач на Иран, аятолах Али Хаменей, отхвърли през днешния ден страната му да е забъркана в масираната офанзива, подхваната в събота от „ Хамас “ против Израел, като в същото време удостовери поддръжката на Иран „ за Палестина “, съобщи Българска телеграфна агенция.

В тирада, произнесена във военна академия, иранският висш водач съобщи, че Израел е „ претърпял безвъзвратен неуспех във военната и разследващата област “ след офанзивата на палестинската формация. “Подчертавам думата „ безвъзвратен “, добави той.

Както иранските публични представители към този момент направиха през вчерашния ден, аятолах Хаменей отхвърли обвиняванията, че Иран е взел участие в подготовката на нападението от страна на „ Хамас “ – формация, която Техеран намерено пази от доста години, макар че връзките им са имали своите възходи и спадове.

„ Поддръжниците на ционисткия режим и други разпространяваха клюки през последните два-три дни, в това число че Ислямската република стои зад тази акция. Те са погрешни “, съобщи аятолах Хаменей.

„ Разбира се, че пазиме Палестина, пазиме битката ѝ. Целуваме челата и ръцете на основателите (на тази атака) и на смелите млади палестинци, само че тези, които споделят, че делото на палестинците не е е провокирано от палестинци, не познават палестинския народ и вършат неточност “, добави той.

„ Разбира се, че целият мюсюлмански свят е задължен да поддържа палестинците “, сподели висшият водач на Иран.

Според аятолах Хаменей, който постоянно приканва за унищожаването на Израел, „ тази злополука е породена от дейностите на самите ционисти “. „ Смелата и самоотвержена стъпка на палестинците е отговор на закононарушенията на врага грабител, които не престават от години и се задълбочиха през последните месеци “, съобщи той.

Аятолах Хаменей също по този начин дефинира като „ неверна преценка “ това, че Израел „ се показва за жертва “ на нападението, което е „ предлог да умножи закононарушенията си “.

От събота израелската войска обстрелва Ивицата Газа – палестински анклав, следен от 2007 година от „ Хамас “ – след невиждани сухопътни, въздушни и морски офанзиви на ислямистката формация, при които са починали над 900 израелци. В линията Газа са убити към 700 души, показва Агенция Франс Прес.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР