Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет
Коментари Харесай

Върховният комисар на ООН за правата на човека зове за диалог между Гуайдо и Мадуро

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет прикани държавното управление на Венецуела и опозицията да загърбят дълбоките си политически разлики и да стартират разговор , с който да сложат завършек на филантропичната рецесия в страната, оповестява АП.

Бачелет направи това изказване на конференция в Каракас в края на тридневното си посещаване в латиноамериканската страна, по време на което се срещна както с опозиционния водач Хуан Гуайдо, по този начин и с президента Николас Мадуро.

Бачелет, която е някогашен президент на Чили, прикани държавното управление да освободи всички пандизчии поради " упражняването на техните цивилен и политически права по кротичък метод ".

Тя обаче изрази безпокойството си и от обстоятелството, че американските петролни наказания в поддръжка на Гуайдо " усилват и задълбочават съществуващата отпреди икономическа рецесия ".
 Организация на обединените нации: Бежанците надвишиха 70 милиона през 2018 година
Организация на обединените нации: Бежанците надвишиха 70 милиона през 2018 година

Най-много молби за протекция са подадени от венецуелци

Бачелет приветства решението на Мадуро да предложения двама представители на службата на Върховния комисар по правата на индивида да се открият трайно в страната, с цел да могат по-лесно да поучават държавното управление и да наблюдават за нарушавания. Тя се надява, че това ще бъде първата стъпка към определяне на непрекъснат офис на службата й в страната.

Най-добрата вяра за възстановяване на живота на страдащите венецуелци е разговорът , съобщи Бачелет и прикани напъните за ходатайство от страна на Норвегия, довели до два кръга на договаряния, да бъдат подкрепени.
 Представители на Мадуро и Гуайдо договарят в Осло за преустановяване на рецесията
Представители на Мадуро и Гуайдо договарят в Осло за преустановяване на рецесията

Преговорите понижават догатките, че Съединени американски щати, подкрепящи Гуайдо, обмислят военни дейности

Поддържането на непреклонни позиции от която и да било от двете страни единствено задълбочава рецесията, а венецуелците не могат да си разрешат лукса да позволен обстановката на страната им да се утежни още повече , безапелационна бе тя.

Въпреки че на предшественика на Бачелет Зейд Раад ал Хусейн неведнъж беше отказвано да посети Венецуела поради рецензиите му към неспазването на човешките права от венецуелското държавно управление, Бачелет, която също като Мадуро е социалистка, беше посрещната с " червен килим ". В навечерието на идването й пък п резидентът освободи 28 опозиционни деятели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР