Върховният касационен съд (ВКС) оправда бившия министър на отбраната Николай

...
Върховният касационен съд (ВКС) оправда бившия министър на отбраната Николай
Коментари Харесай

ВКС оправда Николай Ненчев по делото за униформите на армията

Върховният касационен съд (ВКС) оправда някогашния министър на защитата Николай Ненчев по делото за „ Интендантско обслужване”, по което той е упрекнат, че е сключил неблагоприятен контракт за направа на армейските униформи, оповестиха от съда.

Върховен касационен съд удостовери решението на Военно-апелативния съд за оправдаване на някогашния министър на защитата Николай Ненчев и някогашния шеф в МО Венислав Цанов.

Двамата бяха упрекнати в съучастничество в тежко длъжностно закононарушение, довело до загуба за повече от 250 000 лв..

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в действие решението на Военно-апелативния съд от 11.12.2017 година по на Военно-апелативния съд, като то не предстои на обжалване.

Министър Николай Ненчев хвърча на МиГ-29 - СНИМКИ

Обвинението беше импортирано в съда през декември 2016 година Ненчев бе притеглен към наказателна отговорност поради закононарушение по работа, като съгласно прокуратурата той е принудил Цанов да не подпише контракт с компанията, която спечелила състезанието за направа на армейски униформи, откакто предложила най-ниска цена.

Обвиниха Ненчев за МиГ-овете. Прокуратурата: Довел е Военновъздушни сили до колапс

Ненчев отива на съд, ново обвиняване за Кирчо Киров

Мотивите на някогашния министър били свързани с поето заричане от самия него пред управлението и служащите на втория класиран участник в състезанието – "Интендантско обслужване " ЕАД.

Цанов извършил поръчението на Ненчев, като не оповестил в период класирането и кой е спечелил поръчката, и не сключил контракта.

Според прокуратурата Цанов извършил нареждането, с цел да резервира службата си.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР