Върховният касационен съд реши окончателнотоВърховният касационен съд потвърди окончателно присъдата

...
Върховният касационен съд реши окончателнотоВърховният касационен съд потвърди окончателно присъдата
Коментари Харесай

14 г. затвор за главния касиер на „Алфа банк“, прибрал 21 млн. лв.

Върховният касационен съд реши окончателното
Върховният касационен съд удостовери дефинитивно присъдата на някогашния касиер на “Алфа Банк ” Петко Митевски. Той ще търка наровете 14 години за присвояването на над 21,2 млн. лева сред 2008 и 2010 година

Той бил улеснен и от занижения надзор и неналичието на камери в банката. За да прикрива присвояването, Митевски употребявал неистинен документи, с които удостоверявал, че изчезналите пари са изпратени с така наречен “ценни колета ”.

След като на чиновници създали усещане съмнителни следващи номера на няколко протокола, била направена инспекция с преброяване на парите на Главна каса. Митевски незабавно признал присъединяване си, като посочил лист с точния размер на изчезналите суми и обяснил, че дал милионите, с цел да помогне на собствен непосредствен другар. От банката се свързали с “длъжника ”, само че той отричал да е получавал пари.

През 2017 година Митевски избяга, откакто Софийския градски съд му даде 15 година затвор и делото против него продължи задочно.

Той обаче се яви в Апелативния съд през м. година и беше арестуван. Магистратите тогава понижиха с 1 година присъдата му, а в този момент Върховен касационен съд удостовери решението им.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР